Primarul Botoșaniului înființează școală de meserii anul acesta

Primarul Botoșaniului înființează școală de meserii anul acesta

portariuc_ovidiu1Primarul municipiului BotoşaniOvidiu Portariuc, are ca obiectiv în 2014 deschiderea unei şcolii de meserii, care să califice forţa de muncă necesară dezvoltării investiţiilor şi creării de noi locuri de muncă în zonă. El a declarat într-o conferinţă de presă că o astfel de şcoală va funcţiona în completarea şcolilor profesionale, urmând să asigure calificarea tinerilor în meserii căutate pe piaţa muncii. 
„Investitorii caută, pe lângă infrastructură foarte bună, forţă de muncă bine pregătită şi adaptată la necesităţile lor. Sperăm ca, în urma discuţiilor cu agenţii economici şi Inspectoratul Şcolar, în 2014 să dăm drumul la această şcoală. Ea vine în completarea acţiunilor noastre pentru crearea de locuri de muncă”, a afirmatOvidiu Portariuc.

Primarul de Botoşani îşi mai propune anul acesta dezvoltarea Zonei metropolitane prin crearea unui sistem integrat de transport în comun, continuarea lucrărilor la Parcul regional de agrement Cornişa, dar şi definitivarea, alături de municipalitatea din Suceava, a proiectelor ce ar putea fi obţine finanţare în sesiunea 2014-2020.

sursa: AGERPRES