Primarul din Curtești, afaceri necurate și acuzații din propriul partid

Primarul din Curtești, afaceri necurate și acuzații din propriul partid

Barca pesedistă din comuna Curtești, județul Botoșani a început să ia apă. Nu e din vina valurilor vremii, dar are niscaiva fisuri produse tot de pesediști. Primarul Vițel se pare că și-a atras mânia propriei ciurde. Un consilier local pesedist îl acuză de afaceri necurate pe primarul pesedist. Primăria Curtești are un camion în dotare de circa 9 ani. Consilierul care are în spate cinci mandate în administrația publică Curtești susține că primarul comunei, Dumitru Vițel, folosește mașina Primăriei pentru a căra de pe câmp recolta feciorului care și-a făcut casă la Orășeni Deal. Nimic rău până aici, doar că, după cum spune consilierul local, primarul se comportă ca și cum ar fi proprietarul camionului. Adică, atunci când oamenii din comună îi solicită să le pună la dispoziție camionul, pentru diferite transporturi, edilul refuză pe motiv că nu ar fi aprobat Consiliul Local ca mașina să fie dată în folosință, contra cost, localnicilor.

”Nu există nicio hotărâre a Consiliului Local prin care camionul să fie folosit în afara Primăriei. Există hotărâre doar pentru buldoexcavator. Acesta poate fi închiriat unor terțe persoane, dar nu și camionul. Camionul nici nu este prevăzut cu diagramă, acel sistem prin care se înregistrează orice deplasare. Dacă nu aș fi văzut și nu aș fi făcut poza asta primarul ar fi putut spune că mint. Feciorul primarului a condus camionul pe tarlale. Șoferul, Sorin, a adus-o din bază acasă la feciorul primarului. Doar atât. A folosit-o o săptămână, de pe 20 până pe 26. Deziua lui, de Sfântul Dumitru, mașina a fost la el. A cărat floarea soarelui și soia. M-am suit eu sus pe mașină și m-am uitat. Există chitanță, a plătit, dar în ce bază? Pentru că nu există nicio hotărâre de Consiliu Local care ar stabili și anumite tarife pentru închiriere. Dar nu este. Ar fi util să fie închiriată, pentru că, pe bază de tarife stabilite în consiliu, și-ar rezolva și oamenii comunei problemele și am avea și niște bani la buget. Nu a vrut să-i dea Laurei buldoexcavatorul să sape o fosă. Și femeia vroia să plătească. Viceprimarul a fost de acord, dar nu și primarul. De acolo a pornit tot, că îți vine așa, să îi dai în cap… Bine că a luat buldoexcavatorul și a făcut iazul din spatele casei feciorului, fără să dea nicio chitanță. Asta a fost acum doi ani. Până la urmă, de fapt, a plătit el ceva, s-a făcut tot așa o chitanță, dar utilajul a stat o săptămână întreagă acolo, zi și noapte”, ne-a povestit consilierul local cu cinci mandate în spate și care oficial (așa apare pe site-ul primăriei) se află în aceeași barcă politică cu edilul.

Contactat de către Informatorul de Botoșani și Suceava, primarul Dumitru Vițel a susținut că povestea este o făcătură a consilierului supărat. Edilul nu a negat că feciorul a folosit mașina pentru a căra recolta, dar a explicat că băiatul a plătit pentru folosirea mașinii și există chitanță în acest sens. Mai mult chiar, primarul contrazice varianta consilierului. ”Nu văd care este problema. Cine este consilierul ăsat? Se poate verifica, există aprobarea consiliului, există chitanță. Mașina se folosește dacă oamenii au nevoie de ea. Nu fac eu chestii de astea așa, fără suport legal. Vă dați seama că sunt corect, iar acest consilier vrea doar să ducă în eroare opinia publică”, a declarat primarul comunei Curtești, Dumitru Vițel.

Nu știm cum se va finaliza această poveste. Un aspect este , însă, sigur: ori se va dovedi că unul din cei doi protagoniști are dreptate ori dezvăluirile vor curge până când instituțiile abilitate vor clarifica lucrurile.