Primarul Ovidiu Portariuc vrea scoli de meserii in municipiul Botosani

Primarul Ovidiu Portariuc vrea scoli de meserii in municipiul Botosani

0 507

Primarul Botoşaniului, Ovidiu Portariuc, intenţionează să înfiinţeze la nivelul municipiului şcoli de meserii, unde tinerii să poată obţină o calificare care să le permită să intre pe piaţa muncii.


Portariuc, care este şi preşedintele executiv interimar al organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, a participat, marţi seară, la conferinţa cu tema „Introducerea unei garanţii pentru tineret”, organizată de Tineretul Social Democrat, PES Activists şi Liga Studenţilor Social Democraţi.

Primarul a vorbit de inserţia tinerilor pe piaţa muncii şi de adaptarea acestora la condiţiile cerute de angajatori. El a adăugat că există însă dezechilibre între cererea şi oferta de pe piaţa muncii.

„Există anumite bariere la intrarea tinerilor pe piaţa muncii. Există acele refuzuri datorate lipsei de experienţă. Toată lumea vrea tineri, dar în acelaşi timp vor şi experienţă, ceea ce este o contradicţie. Ne-am gândit să realizăm în municipiul Botoşani, poate ajutaţi de agenţii economici, nişte şcoli de meserii, dacă sistemul de învăţământ nu are flexibilitatea asta”, a afirmat Portariuc.

Potrivit acestuia, în România peste 80% dintre absolvenţii de liceu se înscriu la facultate, în condiţiile în care în Germania doar 10% fac acest lucru.

AGERPRES