Primarul Portariuc între demisie și compromis

Primarul Portariuc între demisie și compromis

portariuc_ovidiu1În timp ce primarul PSD de Botoșni nu s-a decis cât de solidar vrea să fie cu senatoarea demisionară Gabriela Firea, în țară revolta mocnește în USL. Vrând să fie solidar cu colega sa de partid, senatoarea Gabriela Firea, primarul din Botoșani, Ovidiu Portariuc a postat pe Facebook (primul său canal de comunicare) un mesaj ambiguu de apreciere a gestului senatoarei. Mesajul primarului botoșănean poate fi interpretat și ca având conținut încurajator și îndemnând la compromis politic, dar poate fi interpretat și ca apreciere a gestului senatoarei, demn de urmat inclusiv de către el. De altfel, o serie de cârcotași au și început să apeleze la demnitatea primarului și să se roage să facă același gest ca și senatoarea. Să-și dea demisia. Măcar din fotoliul de primar al orașului Botoșani. Că din celelalte funcții politice botoșănenii nu-i cer demisia. Să-și bată dragnea capul cu ele. Sau cu el. Cunoscuta jurnalistă devenită parlamentar Gabriela Firea a demisionat din PSD și din toate funcțiile deținute politic în semn de protest față de decizia PSD de a colabora cu PDL în Ilfov.

Portariuc îl pârăște pe Ponta la popor, cu schepsis

” Sunt solidar cu Gabi Firea și îi înteleg foarte bine gestul și motivația. Și la Botosani avem o situație asemănătoare de aproape un an. Nu e ușor să suporți în primul rând trădarea unui partener (PNL) cu care ai fost umăr la umăr îtr-una din cele mai dificile campanii iar ulterior să suporți și umilințele zilnice la care te supune fostul adversar comun (PDL), revigorat acum cu sprijinul partenerului în care ai crezut și în care au crezut toți cetățenii atunci cand au votat USL. O așteptăm pe Gabi să se întoarcă acolo unde îi este locul și să facem împreună ceea ce ne-am propus și le-am promis oamenilor: un altfel de politică în România bazată pe curaj, demnitate și principii!”, a scris Ovidiu Portariuc. Interesant este că o analiză profesionistă a mesajului i-ar ridica părul în vârful capului premierului Ponta. Subliminal, mesajul primarului de Botoșani confirmă că până acum USL nu a făcut ceea ce a promis, adică o altfel de politică.

1468709_205096976345315_2033459522_nTrădarea se recompensează în USL

Cum era aproape de așteptat, edilul de Botoșani a generat și încurajarea altor colegi din țară, la fel de frustrați. Un cititor și probabil coleg de partid cu Portariuc s-a simțit obligat, tot în semn de solidaritate, să arate că dracul USL este foarte negru și în țară. ” Te înțeleg perfect Ovidiu. Și în Alba avem o situație asemănătoare în care PNL a întors spatele PSD a doua zi după alegerile locale și a intrat în alianță cu PDL și nimeni din conducerea USL nu i-a sancționat, dimpotrivă actul lor de trădare a fost recompensat de conducerea PNL cu câteva posturi cheie în Guvern. Cred că trebuia un gest tranșant ca al doamnei Firea, un sacrificiu care să atraagă atenția că o regulă, un protocol se aplică unitar pentru toată lumea nu doar pentru unii”, i-a transmis primarului Portariuc un anume Ovidiu Jidveian angajt pe la Tribunalul din Alba.