Primul cetățean fără țară din România

Primul cetățean fără țară din România

Virgil-Bagiu-colaj-300x293După ce a devenit celebru în toată țara pentru calitățile sale deosebite, Virgil Bâgiu este primul român care cere să fie declarat ”cetățean fără țară”. Redăm mai jos scrisoarea sa adresată parlamentarilor României, astfel cum a fost transmisă redacției noastre. Omul care bate cuie cu mâna, fără ciocan, și sfarmă pietrele de râu cu palma s-a născut în aceeași zi cu președintele Băsescu, dar are un destin total diferit. Virgil Bâgiu, originar din Buzău, actualmente domiciliat în Gorj, are, totuși, un punct de legătură cu președintele jucător Traian Băsescu. Virgil Bâgiu a făcut o sculptură ”așa, stilizată”, reprezentând ultimul vapor nevândut din flota română. Bâgiu este un român get-beget. A lucrat de toate. ”Am fost actor și regizor de teatru, director al Casei de cultură, am fost și șofer și mecanic auto, am lucrat de toate”, spune cu mândrie gorjeanul care bate cuie cu palma.

DOMNILOR PARLAMENTARI

Subsemnatul,Bagiu Virgil,cu domiciliul in loc.Matasari,jud.Gorj,prin prezenta cer sa fiu declarat.,,CETATEAN FARA TARA”,deoarece tara prin reprezentantii ei,nu-mi garanteaza drepturile constitutionale.

1-ART. 34 dreptul la ocrotirea sanatatii,

punct 1-dreptul la ocrotirea sanatatii este garantata…cum este garantata cand se plateste totul,de la medicamente pana la coplata?

2-ART 41 dreptul la munca…..unde sa mai muncim daca toate uzinele si fabricile s-au inchis,ai o varsta de peste 50 ani,nimeni nu te angajeaza.

3-ART 47 nivelul de trai…..daca nu am loc de munca,ce nivel de trai sa am?nu pot beneficia de ajutor social ca sunt propietar de apartament si acesta este mobilat,etc!

4- ART 21.acesul liber la justitie…daca nu ai bani ,nu poti avea posibilitatea sa ai aces la justitie aceea dreapta…

5-ART 52 dreptul persoanei vatamate de o autoritate publica…..nimeni nu-ti da acest drept,,corb la corb nu-si scot ochii”

Sotia mea,Bigiu Teodora,in 21.04.2006 a suferit un grav accident de munca,fiind angajata la SC REMAT GORJ.accidentul nu a fost declarat la data producerii asa cum spune legea,a fost declarat la o luna dupa producerea acestuia de medicul de familie.A fost in medical timp de 183 de zile ,a mers la comisia de expertiza medicala unde s-a propus pensionarea pentru 6 luni,a fost pensionata in baza legii 19/2000,art 56 lit d,care la punctul 20 din dezbaterea juridica a legii prevede ca salariatul care a suferit un accident de munca dupa pensionarea temporala sa fie repus in toate drepturile,dar angajatorul s-a folosit de legea 53/2003 art 56 lit c ,care specifica faptul ca la data comunicarii deciziei de pensie contractul individual de munca inceteaza de drept si angajatorul nu mai are nici o obligatie fata de angajat,desi exista art 269 cod muncii dar si art 1398 cod civ.Ancheta facuta de procuror a durat 3 ani(din 2006-2009)cand dosarul a fost trimis in instanta,aici a durat tot 3 ani (2009-2012),sotia mea a ramas cu sechele in urma accidentului,fara un loc de munca,are 53 ani si nimeni nu mai angajeaza la aceasta varsta.,instanta in loc sa studieze dosarul sa vada ca victima nu se face vinovata de accident si ca unitatea avea obligatia morala dar si legala de a o repune in drepturi,instanta a mers sa judece doar pe baza art 56 lit c din legea 53/2003.asa a ramas un om mutilat din toate punctele de vedere….

PENTRU ACESTE MOTIVE CER SA FIU DECLARAT CETATEAN FARA TARA

Citește și:

Omul care bate cuie cu palma și se ia de gât cu mafia

http://www.informatorulbt.ro/romanul-care-bate-cuie-cu-palma-si-se-ia-de-gat-cu-mafia/