Procurorul 3în1 și bârlogul contrabandistului

Procurorul 3în1 și bârlogul contrabandistului

Nicu Paul Ionita prim procurorProcurorul 3în1 și bârlogul contrabandistului

Vezi VIDEO

Cunoscut mult timp ca fiind procurorul 3 în 1, (din cauza unei scheme de personal umflată dar neputând fi susținută financiar de Justiția Română, procurorul făcea munca a doi procurori și pe cea a sa), Nicu Paul Ioniță, prim procuror la Darabani a coordonat o nouă acțiune pe principiul ”punct ochit, punct lovit”.

Poliţiştii de frontieră botoşăneni, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langă Judecătoria Darabani, au desfăşurat o percheziţie domiciliară la o persoană din judeţul Botoşani suspectă de implicare în activităţi ilicite în sfera contrabandei cu ţigări. Din locuinţa persoanei, poliţiştii de frontieră au ridicat 5.586 pachete ţigări marca Ritm, în valoare de 50.213 lei, iar bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.

 

Pentru valorificarea unor informaţii deţinute poliţişti botoşăneni au organizat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, în data de 08 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră sub coordonarea procurorului şef din cadrul Parchetului de pe langă Judecătoria Darabani, cu autorizarea Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Darabani, s-au deplasat într-o localitate de pe raza judeţului Botoşani, la domiciliul cetăţeanului român S.R., în vârstă de 43 ani, despre care aveau date că are preocupări în sfera infracţiunii de contrabandă.

În urma percheziţiei a fost descoperită cantitatea de 5.586 pachete de ţigări, marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de 50.213 lei, ţigările fiind ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar faţa de bărbat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.

În cauză, cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi a tuturor persoanelor implicate.