PSD îngroapă România. E timpul pentru dezvoltare reală

PSD îngroapă România. E timpul pentru dezvoltare reală

0 440

Interviu cu senatorul Corneliu Popescu, candidat PMP pentru Senat 

Reporter: Domnule senator, de ce candidați?

C.P.: Candidez pentru că în primul mandat nu am putut să fac nimic din cauza pesediștilor. Aceștia au avut majoritatea, i-au trădat pe liberali, l-au bătut în cuie pe Crin Antonescu, l-au arestat pe Dan Diaconescu, au închis OTV și ne-au distrus grupurile parlamentare. Și nu am mai avut cum să funcționez. Și nu am putut să fac nimic din ceea ce am promis. Și este firesc să mai fiu odată parlamentar.

Reporter: Totuși, activitate la Senat ați avut, împotriva tuturor piedicilor…

C.P.: Nu aș putea spune că nu am avut activitate. Că dacă ne luăm după doamna Federovici de la PSD, care spune că a făcut atâtea legi, când deja existau vreo 14000 de acte normative, îți dai seama că suntem îngropați în hârtii și în legi. Problema este, ne trebuiesc sau nu?

Reporter: Cât este de utilă legislația românească, stufoasă, interpretabilă, greu de aplicat ?

C.P.: Nu doar că nu e utilă. Este dăunătoare. Toată lumea înțelege că România este supra reglementată. De câte ori s-a făcut un act normativ, au apărut modificări legislative în interesul grupurilor de interese. În interesul celor care, efectiv, susțin și dispariția banilor publici.

Reporter: Este adevărat că, tot mai mult, se vorbește de jocurile de putere. Cu toate acestea, ce se poate face pentru omul de rând, pentru cel care nu are puterea să-și facă legi după propriul interes? Ce se poate face pentru cel care dă votul tuturor politicienilor, dar poate că s-a săturat și de PSD și de PNL, cel care așteaptă să i se arate care este alternativa?

C.P.: Reformă fundamentală. Aici trebuie să avem în vedere și referendumul național la care președintele Băsescu nu renunță. Oamenii au cerut 300 de parlamentari, maxim. Și decizia oamenilor trebuie respectată. E adevărat că multă lume ne întreabă cum se va realiza acest lucru. Pentru aceasta trebuie modificată Constituția, trebuie făcut încă un referendum. Bineînțeles că eu am și un punct de vedere pe care mi-l voi susține în partid și voi încerca să îl conving inclusiv pe președintele Băsescu. Cea mai simplă soluție este ca Senatul să rămână Cameră Națională, ceea ce înseamnă 130 de senatori, deja o Cameră mai mică decât 300. Iar Camera Deputaților să se transforme în camere regionale. În mod practic, toți deputații de pe Moldova se vor întâlni la Iași. Vor lucra programe de dezvoltare, iar Senatul să rămână cameră legislativă. Parlamentul României se va putea întruni în două ședințe ordinare pe an, la aprobarea bugetului și la rectificarea lui. Se mai pot întruni și în ședințe extraordinare, pentru situații deosebite. Și se rezolvă astfel și regionalizarea. Care, de fapt, nu ar trebui să fie o reîmpărțire pe regiuni. Ar trebui să avem o Cameră Regională care se ocupă de problemele de infrastructură regională. Și așa vom putea renunța la Consiliul Județean. Știu toți primarii că, întotdeauna, consiliul județean ne-a adus doar necazuri. Nu mai spun că este instituția care s-a păstrat de pe vremea comuniștilor.

Notă: Într-un interviu viitor vom detalia soluția avansată de senator pentru economia țării, șansa tuturor cetățenilor la o viață normală, diferită de cea din ultimii 26 de ani, precum și cum pot deveni agricultura și gospodarii din fiecare sat motorul relansării dezvoltării economiei sustenabile.

PSD îngroapă România. E timpul pentru dezvoltare reală