Revocarea pokemonilor care administrează Hidroelectrica

Revocarea pokemonilor care administrează Hidroelectrica

COMUNICAT DE PRESĂ, deputat Liliana MINCĂ:

Nu cu mult timp în urmă am susținut că GOLANIADA este ultimul serial al națiunii române și se pare că numai astfel se poate trăi în România. Astăzi, evenimentele de la Hidroelectrica și protestul celor 10 mame concediate pe criterii aberante par să confirme, încă odată, că în România băieții deștepți iau locul altor băieți deștepți.

                  După ce contractele cu ”băieții deștepți” au împins către insolvență societatea Hidroelectrica SA, judecătorul sindic a decis ca administrarea juridică a firmei să se facă de către anumiți pokemoni, pentru accentuarea umilinței prin sărăcie a angajaților companiei.

                  Este inadmisibil ca un administrator judiciar, precum Remus Borza,  să concedieze femei aflate în concediu prenatal sau pentru creșterea copilului. Mai mult chiar, drept scuză a acestor concedieri iraționale, Remus Borza a susținut zilele acestea că cele 10 femei concediate ”plimbă aerul prin curtea instituţiei, pentru că sunt neveste şi amante de şmecheri”.  Și aceasta în condițiile în care administratorul judiciar încasează lunar 50.000 de euro și va mai primi și un bonus de 2,2 milioane de euro, prin firma de insolvență Euro Insol care îi aparține.

               Poate că Legea 85 privind insolvența nu le protejează pe cele 10 femei concediate, dar cum rămâne cu Legea egalității de șanse, cum rămâne cu Codul Muncii, cum rămâne cu prevederile Constituției privind protecția familiei, sau cu alte legi în vigoare? Cine va plăti daunele pe care familiile acestor mame le vor cere în urma unor procese în care cu siguranță vor avea câștig de cauză?

               Cele 10 femei concediate la Hidroelectrica nu vor să repete gestul altor colegi pe care disperarea i-a adus la suicid, dar, cu fiecare zi de nepăsare guvernamentală,  puterea devine complice la o formă nouă, neomologată, a genocidului de catifea. Este inadmisibil ca în România guvernanții să condamne femeile și mamele la umilința sărăciei în timp ce, demagogic, vorbesc mereu despre măsuri susținute de protecție socială. Ne bucură atitudinea domnului Prim – ministru Victor Ponta care a declarat că măsura dispusă de Remus Borza în cazul celor 10 femei a fost o eroare. Dar nu este suficient. Cine a greșit trebuie să plătească! Cât timp unele persoane cu putere de decizie vor continua să gafeze, iar drept sancțiune vor fi promovate, România nu va putea fi considerată pe deplin un STAT DE DREPT!

                În calitate de deputat, Președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților, dar, în primul rând, în calitate de OM, împreună cu conducerea PP-DD,  solicităm  revocarea din funcție a actualului administrator judiciar al companiei Hidroelectrica. Suntem  convinși  că îndreptarea erorii comisă în cazul concedierii celor 10 femei nu va menține compania în impas economic, sau nu mai mult decât încasarea unor onorarii astronomice de către administrator.

Deputat Liliana MINCĂ

Circumscripția electorală nr.7 Botoșani,

Colegiul uninominal nr.3

Președinte Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați

Președinte Organizația de femei a PP-DD