România care…doare. Campioane la box ignorate pentru că…nu au fabrică de cașcaval

România care…doare. Campioane la box ignorate pentru că…nu au fabrică de cașcaval

3 494

România care...doare. Campioane la box ignorate pentru că...nu au fabrică de cașcaval

Au participat la Cupa României la Box, în perioada 5-9 martie. Au venit acasă acoperite de premii. Sunt talentate, sunt promițătoare, sunt tinere și frumoase, sunt botoșănence. Dar au cel mai mare ghinion. Nu au rude cu fabrici de cașcaval. Dacă ar fi avut ar fi fost și ele promovate, sau măcar s-ar fi menționat în treacăt de rezultatele lor. Întregul județ nu ar fi știut nimic despre succesul lor recent de la București dacă nu ar fi existat și …o sesizare venită pe adresa redacției, cu referire la fiica soților Solomonescu , care a fost mediatizată deoarece familia are fabrica de cașcaval și și-ar fi permis acest ”lux”. Campioana familiei Solomonescu este legitimată la un club privat. Campioanele din materialul de față sunt legitimate la Clubul Sportiv Botoșani. Chiar dacă s-au întors cu încă un plus de onoare pentru Botoșani, în gară nu le-a așteptat nimeni. Cu excepția a doi tineri. Unul dintre cei doi este cunoscut botoșănenilor. Se numește Andrei Iulian Ciubotaru. Și, este adevărat, e liberal. Dar asta nu are nicio tangență cu gestul lor, cu rușinea pe care ar trebui să o resimtă alții ce ar fi trebuit să aprecieze eforturile fetelor campioane.

Două dintre tinerele campioane sunt chiar începătoare, au doar patru luni de când practică boxul. Cu toate acestea, spre cinstea lor și onoarea antrenoarei lor, au venit acasă cu medaliile de argint și de bronz. Celelalte sportive sunt ”mai vechi”. Campioana Georgiana Căliman practică de un an, iar Ecaterina Danileț de doi ani, la juniori și a adus titlul de campioană la categoria sa, la fel ca și Georgiana. Fiecare dintre ele a caștigat Cupa Romniei la Box, la categoriile din care fac parte. Printre tinerele din fotografie se află și Cristina Aciobăniței, multiplă campioană națională, la categoria 48 kg. Acum s-a clasat pe locul doi. La competiție, un spectacol frumos a oferit publicului și sportiva Carmen Amihălăchioaei, chiar dacă și ea are doar patru luni de când practică. Iar Elena Balan a adus și ea medalia de bronz la categoria sa. Cea care are tot meritul să împartă aceste succese cu campioanele este antrenoarea lor, cunoscuta sportivă botoșăneană Larisa Roșu.

Pentru că succesul se obține cu eforturi susținute din partea campioanelor și ale antrenoarei, dar au nevoie și de susținere, morală, financiară, emoțională, trebuie să precizăm că printre cei mai consecvenți sponsori ai sprotivelor pomenite se află inimoasa femeie de afaceri Anca Boldea și soțul acesteia, Tonino, prin firmele lor, Anca Farm și grupul de firme Five Continents, precum și la fel de cunoscuta firmă Castillio.

România care…doare. Campioane la box ignorate pentru că…nu au fabrică de cașcaval