Românul care bate cuie cu palma și se ia de gât cu...

Românul care bate cuie cu palma și se ia de gât cu mafia

0 740
  • Cu palma goală bate 11 cuie în 45 de minute și sfarmă pietre de râu tot cu palma * a făcut o sculptură a ultimului vapor din flota lui Băsescu * este inventator și are o soluție pentru găsirea Elodiei * se luptă cu Mafia din Gorj care nu vrea dreptate pentru Teo * cavalerii uitării: Tudor Barbu și șeful CJ Buzău

Omul care bate cuie cu mâna, fără ciocan, și sfarmă pietrele de râu cu palma s-a născut în aceeași zi cu președintele Băsescu, dar are un destin total diferit. Virgil Bâgiu, originar din Buzău, actualmente domiciliat în Gorj, are, totuși, un punct de legătură cu președintele jucător Traian Băsescu. Virgil Bâgiu a făcut o sculptură ”așa, stilizată”, reprezentând ultimul vapor nevândut din flota română. Bâgiu este un român get-beget. A lucrat de toate. ”Am fost actor și regizor de teatru, director al Casei de cultură, am fost și șofer și mecanic auto, am lucrat de toate”, spune cu mândrie gorjeanul care bate cuie cu palma.

Omul cu palma de fier

Totul a început cu circa 30 de ani în urmă. Cam pe când avea 20 de ani. ”Într-o seară am fost la bal, că nu era discotecă pe atunci. Ploua, eram la țară. Știți cum e la țară. Și căutam să ne punem hainele în cui. Am găsit cuie, dar nu aveam cu ce să le batem. Am avut o ideie năstrușnică. I-am dat o palmă la un cui și a intrat. Și de atunci am ținut-o tot așa. Bine, că m-am perfecționat, am perfecționat lovituri. E necesară și o tehnică. Floarea unui cui, cât de mică, poate pătrunde palma. Mie mi-a trecut prin palmă. La una mică, cu băieții, s-a întâmplat și chestia asta”, a povestit Virgil Bâgiu, pentru Informatorul de Botoșani și Suceava, începuturile  ”pasiunii” care l-a făcut celebru. Cel mai mare record atins de gorjean a fost de 11 cuie în 45 de secunde. Bătute cu palma.  Virgil spune că acest talent nu i-a adus nici beneficii în viață, nici celebritate. Și logica sa e simplă. ”A fost celebritate pe moment. Presa se face că te uită câțiva ani, apoi, când au nevoie de publicitate, iar te cheamă. Noi, cei din România, suntem tratați ca vitele. Când poți trage în jug ești bun, când nu – la revedere, te lasă”, ne-a povestit Bâgiu. Așa cum romanele lui Julles Verne conțin aventuri de domeniul fantasticului la acea vreme, iar fantasticul povestirilor sale ulterior a devenit realitate, la fel s-a întâmplat și cu gorjeanul nostru. Sfarmă Piatră din poveștile cu zmei și zâne trăiește în aceste vremuri și este personificat de Virgil Bâgiu. El este și omul care sparge pietre cu mâna. Pietre de râu. Le sparge cu palma.

Este inventator și are o soluție pentru găsirea Elodiei

Virgil Bâgiu este același român care, pe timpul secularelor anchete privind dispariția Elodiei, a scris un scenariu / regie privind asasinarea și ascunderea avocatei Elodia. Spre tristețea gorjeanului, organele de anchetă nu au vrut niciodată să țină cont de scenariul său în căutările Elodiei. Tot Bâgiu susține că are și unele invenții. Una dintre ele este un sistem de producere a energiei regenerabile, pe sistemul eolienelor, dar fără a folosi vânt. Inventatorul nu ne-a divulgat secretele invenției sale pentru că vrea, mai întâi, să o patenteze.

Mafia din Gorj nu vrea dreptate pentru Teo

În ultimii ani, Virgil Bâgiu este cunoscut mai mult ca românul care surprinde prin originalitatea protestelor sale față de stat și instituțiile statului. De ceva vreme a descoperit și Facebook-ul și, zilnic, postează mesajul S.O.S: DREPTATE PENTRU TEO! Am vrut să aflăm de la el povestea tristă a soției sale, poveste care l-a determinat să protesteze necontenit. ”Povestea a început în 2006. E vorba de un accident de muncă, suferit de soția mea, în vinerea Paștelui 2006. Pe timpul lucrului, o mașină a lovit un container care, în deplasarea lui, i-a tăiat și i-a strivit piciorul soției mele. Șoferul ăsta este un băiat de carton, un copil de bani gata. Socrul său este patron de hotel, șmecher de șmecher. Cumnatul său, băiatul patronului, este șeful poliției de la permise auto din Târgu Jiu. Nu e vorba de Caragea cu care se judecă ăștia cu el, acum. Cercetarea a durat trei ani. Din 2006 până în 2009 dosarul a sstat la procurori. Încadrarea juridică era prestabilită de dinainte, adică NUP. În 2009 s-a început urmărirea penală, pentru că s-a schimbat procurorul. Al treilea. Cu ceilalți doi procurori m-am judecat pe la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova i-a găsit vinovați de abuz în serviciu. Dar i-a scăpat ÎCCJ. Era normal să se întâmple așa. Unul dintre cei doi procurori este fiul lui Baican. Secretarul general adjunct al Olteniei în Ministerul Industriilor. Procesul s-a terminat în 2012. Până atunci încercau să acrediteze ideia că soția mea era vinovată de producerea accidentului de muncă. La 28 mai anul trecut, s-a stabilit că nu este ea  vinovată. Șoferului i-au dat șase luni cu suspendare. Martorii din dosar erau mincinoși și am demonstrat acest lucru. Directorul întreprinderii a fost sancționat de procuratură pentru că nu a declarat accidentul. Doi experți care au făcut constatările accidentului au fost găsiți vinovați și acum am proces cu ei pentru mărturie mincinoasă”, a povestit Virgil Bâgiu. În cei șase ani de procese, pentru stabilirea adevărului și aflarea dreptății pentru Teo, l-au adus la sapă de lemn. În tot acest timp a făcut împrumuturi totalizând 6000 de euro. Pentru a ține procesul pe rol. Costurile, pierderile au fost mai mari. Dar doar atât poate dovedi cu acte. A cerut despăgubiri. Instanța nu i-a acordat nimic. Dacă inițial soției i s-a acordat o pensie gradul II, în 2010 a fost suspendată. Întreprinderea a făcut plângere împotriva soției lui Virgil, pe motiv că ar lua pensie degeaba. Pe filieră cu un institut de medicină a muncii, i-au scăzut gradul de invaliditate sub 50%. Și de atunci Teodora Bâgiu nu mai primește pensie.

Cavalerii uitării: Tudor Barbu și șeful CJ Buzău

”Am fost și la Tudor Barbu în emisiune, că mi-e prieten. Am fost cu câțiva ani în urmă, când au început problemele cu soția și am cerut eutanasierea. Dar  nu a făcut nimic. Mi-a promis și a rămas cu atât. A uitat tot ce spunea unui prieten, atunci și, mai apoi, în campanie, când a fost aici. Din păcate am și o rudă care este sus, mare și tare. Când s-a produs accidentul era prefect de Buzău. Acum este președintele Consiliului Județean Buzău. Am și jucat rugby la aceeași echipă, la Buzău. E drept, nici eu nu am apelat la el. E vorba de Cristinel Bâgiu, de la Buzău. E din PNL”, a povestit Virgil Bâgiu calvarul vieții sale.