Romii evacuați din centrul Botoșaniului și înlocuiți cu profesori

Romii evacuați din centrul Botoșaniului și înlocuiți cu profesori

0 838

Ovidiu POrtariuc primar Botosani consiliul local romi centrul vechiPrimarul Botoşaniului, Ovidiu Portariuc, a anunţat intenţia de a evacua chiriaşii din imobilele situate în Centrul Vechi al municipiului. El a declarat, într-o conferinţă de presă, că măsura de relocarea a chiriaşilor are ca scop revitalizarea zonei comerciale a Centrului istoric.
Potrivit primarului, municipalitatea deţine 132 de locuinţe sociale în zona istorică, iar aceste spaţii ar putea fi puse la dispoziţia medicilor şi profesorilor care au nevoie de spaţii de cazare. „Voi veni cu o iniţiativă prin care vom propune ca chiriaşii care se află în acele locuinţe catalogate ca locuinţe sociale să fie mutaţi în altă zonă de locuinţe sociale, fie că vorbim de locuinţe sociale ANL sau alte zone care se pot dezvolta. Centrul Vechi trebuie să devină o zonă de elită, trebuie să redevină ceea ce a fost cândva şi nu trebuie să fie catalogat ca zonă socială. E o zonă cu un patrimoniu istoric, o zonă de care suntem mândri şi vrem să redevină simbolul municipiului Botoşani”, a afirmat Portariuc.

De asemenea, primarul Botoşaniului susţine că are în vedere demararea procedurilor în vederea achiziţionării imobilelor care se află în proprietate privată, informează AGERPRES

Romii evacuați din centrul Botoșaniului și înlocuiți cu profesori