Ruina și delăsarea îngroapă Bucecea în uitare

Ruina și delăsarea îngroapă Bucecea în uitare

 
În orașul Bucecea, în ultimele șase luni, reprezentanții puterii din Primărie și Consiliul Local au uitat că au făcut unele promisiuni electoratului și că e timpul să mai facă și administrație publică. Cu atât mai mult cu cât sunt la putere și au toate pârghiile necesare. Primarul orașului, Andron Țâmpău se mulțumește doar să contabilizeze propunerile consilierilor locali pentru revitalizarea orașului și să le treacă automat într-un opis al rezolvărilor … la calendele grecești.

Proiecte precum înființarea Poliției locale, refacerea peisagistică a orașului, sau rezolvarea problemei salubrității la costuri suportabile pentru localnici sunt păstrate probabil ca materiale de promisiuni pentru viitoarele campanii electorale. Radu Sorin Alexandrescu, consilier local și președinte al Organizației orășenești a PP-DD a propus în Consiliul Local Bucecea înființarea Poliției Locale. Propunerea sa a fost apreciată și acceptată de către consilieri și primar dar amânată pentru când își va aminti primarul de ea.

La fel s-a întâmplat și cu alte propuneri de proiecte sociale sau economice de bun augur pentru orașul Bucecea. ”Primăria Bucecea are angajați doi agenți de pază de la o firmă privată. Când îi cauți nu îi găsești. Am propus în ședință să se înființeze poliția locală. Primarul a spus că ideia e bună dar că o vor discuta … la anul. Este inadmisibilă această atitudine a reprezentanților puterii din administrația publică locală. La noi se acționează încă pe principiul celebru ”și vreau, și pot, dar de ce atâta grabă”. Atât eu cât și Dumitru Zaharia,celălalt reprezentant al PP-DD în Consiliul Local Bucecea, nu vrem să facem opoziție de dragul politicii. Noi chiar identificăm și

 

propunem soluții viabile pentru ca cetățenilor  din Bucecea să nu le fie rușine să spună că locuiesc într-un oraș”, a precizat Radu Sorin Alexandrescu, Președinte al PP-DD Bucecea și consilier local.

FotografiePreședintele PP-DD Botoșani, deputatul Liliana Mincă a adăugat că ”vocea consilierilor locali PP-DD este una deloc de neglijat. Domnul consilier Radu Alexandrescu a avut și câteva interpelări în cadrul Consiliului Local Bucecea. Dacă unele dintre ele au fost ignorate, știu că urmare a intervenției sale administrația locală din Bucecea a decis să reanalizeze contractul de prestări servicii încheiat cu o firmă de salubrizare, astfel încât costul suportat de către cetățeni să fie mai mic, sau potrivit cu politica tarifară practicată de alte firme similare. PP-DD are consilieri locali foarte buni, aceștia au o activitate intensă și reprezintă opoziția în consiliile locale. Ei sunt oamenii care luptă pentru ca nevoile cetățenilor din fiecare oraș sau comună să fie luate în considerare”.

Radu Sorin Alexandrescu susține că este timpul ca și la Bucecea oamenii să nu mai fie ”amăgiți cu vorbe mieroase și promisiuni deșarte”, este timpul ca edilul local să se preocupe și de soarta localnicilor, până când nu e prea târziu. Bucecea tinde să devină un oraș al ruinelor, un oraș abandonat de cetățeni, un oraș în care moartea civilizației este iminentă.