Șansa la viață pentru copii sponsorizată de Rotary

Șansa la viață pentru copii sponsorizată de Rotary

0 788

DSC_6618Șansa la viață pentru copii sponsorizată de Rotary

Echipamente medicale  de ultima generatie donate de ROTARY CLUB
Laboratorului de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala din cadrul sectiei de pediatrie a Spitalului Judetean “Mavromati” Botosani

Rotary Club Botosani impreuna cu Rotary Club of Ware, club partener din Marea Britanie, au sponsorizat Laboratorul de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala (baza de tratament) – sectia pediatrie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta “Mavromati” cu echipamente medicale  de ultima generatie ce  vor permite echipei de specialisti condusa de dr. Constantin Tudorache sa creasca actul medical prin calitate, de investitie beneficiind un numar de aproximativ 8.000 de copii/an.

2015-07-31 09.47.36In cadrul Sectiei de Pediatrie  – SJU Mavromati Botosani, exista o sectie de Medicina Fizica si Recuperare copii, avand in componenta sa un cabinet medical si baza de tratament alcatuita din urmatoarele compartimente: Electroterapie, Termoterapie, Masaj, Aerosoli si sala de Kinetoterapie. Sectia deserveste atat pacientii internati pe sectiile spitalului cat si pacientii in regim ambulatoriu.
Activitatea laboratorului implica: consultatii interdisciplinare pentru pacientii internati, consultatii pentru bonavii din ambulatoriu pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, precum si serviciile medicale de recuperare: proceduri de electroterapie, termoterapie masaj, kinetoterapie.

2015-07-31 10.33.31Proiectul a presupus o majora imbunatatire a echipamentului sectiei de Medicina Fizica si recuperare copii prin urmatoarele echipamente: Aparat masaj limfatic BTL-6000 Lymphastim 12 TopLine; Combina electroterapie /ultrasunete BTL-5825SL Combi; Combina electroterapie /ultrasunete BTL-4820S Combi Topline; Aparat terapie ultrasunete BTL- 4710 Sono Topline, toate in valoare de peste 50.000 lei.

Astfel, conform estimarilor facute, de aceste echipamente vor beneficia un numar de 8000 de copii pe an (aproximativ 24 000 de proceduri/an), in urma dotarii Sectia de Medicina Fizica si Recuperare a  Spitalului de copii Botosani avand cele mai performante echipamente  din sectorul medical public al judetului Botosani.

Clubul Rotary – Botoșani, grup de voluntari din comunitatea locală, lideri și conducători din diverse firme private sau publice,  profesioniști de elita in domeniul lor de activitate, are ca principal obiectiv sustinerea performantei si a excelentei.

Danut Ciubotaru                                                                                                                                               31.07.2015

Presedinte Rotary Club Botosani, 2015-2016