Se caută un prim ministru?

Se caută un prim ministru?

2012_11_09_crin antonescu-victor ponta 14_rszPrezenta doamnei secretar de stat al U.S.A ,doamna Victoria Nuland,este o realitate. Domnia sa a venit sa discute probleme importante cu oficialitati ale Romaniei. O asemenea vizita de rang inalt are o mare greutate in relatiile tarii noastre, Romania, cu U.S.A. Romania este o  tara membra N.A.T.O  si totodata are un parteneriat strategic cu U.S.A,vezi  baza militara de la M. Kogalniceanu si viitoarea baza de la Deveselu unde se va amplasa scutul antiracheta menit sa protejeze tarile europene de un eventual atac  militar aerian cu rachete de croaziera. Evenimentele trecute si  cele recente de pe plan politic din Romania se pare ca nu au trecut neobservate de americani si dupa mai multe incercari ale oficialilor de la Bruxelles de a mentine in tara noastra un climat de lucru aplicat pe probleme de interes pentru tara noastra  si Uniunea Europana au considerat firesc sa se implice spre a pune cum se mai spune lucrurile la punct.

Cea de-a doua tentativa de demitere fortata a lui Traian Basescu , presedintele Romaniei, cu un referendum masluit, incercarile grosolane de mistificare a actului de justitie pentru clientela  politica si modificarile pe sestache la noul cod penal care ar fi  urmat sa se aplice cu 1/02/2014, au umplut paharul si, cum era firesc, s-a produs reactia oficialilor de la Casa Alba, fapt pentru care a fost trimisa d-na Victoria Nuland secretar de stat al U.S.A.

O asemenea vizita , oricat de intempestiva ar fi fost, este pregatita dinainte in toate amanuntele de ambele parti , atat de partea americana cat si de cea romana, astfel incat sa se desfasoare in cele mai bune conditii atat in timp cat si in spatiu si cu rezultate imediate  pe baza celor convenite .

Sa vina d-na Nuland din America care mai e si emisar de rang inalt si tu prim ministru al Romaniei sa-ti ei talpasita este un fapt fara precedent auzit si trait de mine  si care ne va aduce mult rau de aici incolo. Este daca vreti ca in bancul “spune cand vii la mine ca sa stiu cand sa plec de acasa”

D-le prim ministru Victor Ponta asa ceva nu se face deoarece va descalificati in cariera dumneavoastra politica si asa subrezita prin ceea ce ati reusit sa faceti pana acum. Cum sa lipseasca primul ministru de la o asemenea vizita facuta de demnitarul American? Cum sa lipseasca primul ministru de la o asemenea  intalnire cand secretarul de stat al U.S.A, in persoana d-nei Victoria Nuland, se intalnea cu Presedintele Romaniei? Ganditi-va in ce situatie jenanta ati reusit sa-l puneti pe presedintele Romaniei dl Traian Basescu atunci cand si-a dat mana cu d-na Nuland stiind amandoi ca ati chiulit ca un elev de la ore. Care mai este credibilitatea Romaniei fata de cancelariile straine cu care ne mai dam  aliati si chiar parteneri?

Si ca sa vedeti cam pe unde ne aflam, ascultati ce a reusit sa bombane viceprimministrul  Liviu  Dragnea care, intrebat de ziaristi cum isi explica disparitia lui Victor Ponta primul ministru al Romaniei acum cand a venit in vizita de lucru secretarul de stat la U.S.A d-na Victoria Nuland,a spus (Incerc sa redau cat mai fidel ceea ce au dat publicitatii televiziunile aflate la momentul interviului) : “nu stiu unde este primul ministru, dl . prim ministru Victor Ponta nu-mi cere voie cand trebuie sa plece undeva”. Cititi si va cruciti ca sa vedeti cine ne conduce destinele noastre amarate. Cum sa spui  tu ca vice-primministru al Romaniei  ca nu stii unde este primul ministru? Cum sa spui ca primul ministru pleaca cand I se scoala si nu spune nimanui? Ma baieti ,ma faceti sa cred ca voi confundati guvernul Romaniei cu sereleul vostru din spatele casei. Romanii care v-au ales , v-au ales  sa conduceti o tara nu un SeReLeu. Chiar daca oficial dl vice-primministru Liviu Dragnea nu putea sa spuna  unde este primul ministru Victor Ponta doarece sa zicem  era secret, nu poti de pe pozitia ta de vice-premier sa faci o astfel de declaratie. Problema e alta aici. Orice ar fi ciripit dl  vicepremier Dragnea in fata camerelor de televiziune legat de absenta d-lui premier Victor Ponta cand repet ti-a venit secretarul se stat al U.S.A la Bucuresti tot albastra iesea deoarece nimic nu mai este important din acel moment decat musafirul de la Casa Alba. Si cand te gandesti ca romanii sunt un popor primitor, harnic si ospitalier. Dl premier  Victor Ponta, dl presedinte Traian Basescu  sunt cele doua varfuri  care  reprezinta  Romania  si poporul roman in relatiile cu musafirii nostrii ,cu oficialitatile straine . Este daca doriti un atribut din fisa postului atat la premierul nostru cat si la presedinte pentru care poporul roman isi rupe de la gura ca sa-I plateasca cu varf si indesat.Daca presedintele,dl Traian Basescu ,a incercat sa fie o gazda buna  facand act de prezenta  intampinandu-si musafirul nu acelasi lucru pot afirma la adresa premierului roman, dl Victor Ponta ,care s-a facut  nevazut considerand ca are lucruri mai importante de realizat pentru poporul roman in slujba caruia se crede .Jenant este ca si oficialii americani cat si cei romani stiau unde se gaseste premierul  roman dl Victor Ponta dar din decenta si pentru ca o cere protocolul nimeni nu a incercat sa faca alte declaratii decat cele de complezenta.

Chiar daca premierul , dl Victor Ponta, sa zicem nu avea temele facute si nu avea justificari pentru promisiunile neonorate , daca era barbat  cu sange in instalatie, facea act de prezenta si cu barbatie si demnitate isi sustinea cauza cu intelepciune si tact. Cum nu a facut asa ceva dl premier a pierdut si aceasta sansa sa demonstreze ca merita sa fie prim ministru. Singurul lucru care i-a mai ramas de facut ar fi demisia sa de onoare. Doar intr-un singur caz cred ar fi scutit de un astfel de gest. Sa auzim de exemplu  chiar din gura premierului ca absenta sa de la intalnirea cu d-na Victoria Nuland secretar de stat al U.S.A. s-a datorat prezentei sale pe campul de lupta impotriva coruptiei la batalia finala. Cred ca la asemenea  veste si d-na Nuland  ar cadea pe spate.

(Autor: Alexandru SOCACI)