Seara de folclor si voie buna la Uvertura Mall

Seara de folclor si voie buna la Uvertura Mall

0 714

folclor uverturaSâmbătă, 19 septembrie 2015, începând cu orele 16:30, Uvertura Mall Botoșani și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, invită pasionații de muzică populară și dansuri tradiționale la evenimentul Cânt și joc la Uvertura.

Evenimentul va avea loc la etajul 4 al Centrului Comercial şi este deschis pentru toţi botoşănenii care iubesc muzica autentică.

Seara de folclor si voie buna la Uvertura Mall

La eveniment vor participa artiști și ansambluri folclorice de renume:

Brândușa Covalciuc – iubeşte muzica populară încă de mică. Vocea, talentul, frumuseţea dar şi bucuria pe care o arată la fiecare întâlnire cu publicul au făcut-o cunoscută în lumea muzicii populare.

Petronela Rusu – originara din Ștefănești, artista s-a afirmat și ca o harnică culegătoare de folclor, asigurându-și un repertoriu ce respectă specificul local.  Cu o evoluție constantă pe scena de concert, Petronela Rusu s-a impus și peste granițele județului de baștină, printr-o prezență scenică agreabilă, prin autenticitatea repertoriului abordat și prin firescul rostirii muzicale, fiind în prezent o certitudine printre promotorii cântecului popular.

Ansamblul Folcloric HORA al Căminului Cultural Vlăsinești – Înființat în 2009 ca un ansamblu artistic de interpreţi vocali, instrumentişti şi dansatori, care să perpetueze zestrea de cântec şi vers popular, muzica lăutărească şi dansul tradiţional, lăsate drept moştenire de înaintaşi, botezat HORA.

Ansamblul Cordăreanca  – are mai bine de patru decenii și poartă cu cinste numele comunei în care s-a născut. Deși povestea lor este mai veche de 40 de ani, nici timpul și nici vitregiile perioadei comuniste nu i-au făcut pe oameni să-și abandoneze pasiunea pentru dans și datoria de a transmite mai departe ceea ce ei au învățat, la rândul lor, de la bunici.

Anda Scutelnicu – va încânta din nou publicul botoșănean cu vocea ei și dragostea pentru cântecul moldovenesc autentic.