Șeful CJ Botoșani îndeamnă la solidaritate de ziua românilor

Șeful CJ Botoșani îndeamnă la solidaritate de ziua românilor

Șeful CJ Botoșani îndeamnă la solidaritate de ziua românilor

”Sărbătorim astăzi, uniți în gânduri și-n simțire cu toți cei ce gândesc și simt românește, Ziua Națională a României. Marea Unire, hotărâtă în cadrul Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, poate fi considerată cea mai înălţătoare pagină a istoriei româneşti,care a pus bazele României ca stat modern și prosper.
Măreţia sa constă în faptul că desăvârșirea unităţii naţionale nu este opera nici a unui om politic, nici a unui guvern, nici a unui partid; este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan râvnit cu putere, din străfundurile conștiinţei unităţii neamului.
Unirea cea Mare a permis națiunii române să-și pună în valoare energiile şi capacitățile creatoare, marcând o perioadă interbelică de progres şi de afirmare a statului român, într-un cadru democratic parlamentar.
Sărbătorind Ziua Națională, aducem un gând de recunoștință celor care au făcut ca unirea tuturor românilor într-un singur stat să devină posibilă. Acest firesc gest trebuie însoțit de angajamentul ca noi, cei de acum, să fim demni de statutul de români.
Dragi botoșăneni, chiar dacă fiecare generaţie îşi trăieşte timpul ei şi are propriile proiecte de viitor, care depind de cadrul istoric, social, economic şi cultural, de oportunităţile care îi sunt oferite, şi, chiar dacă mai uităm să valorizăm ceea ce înaintașii noștri au reuşit să realizeze, fiecare sărbătorire a Zilei Naţionale ar trebui să fie un prilej de a da o nouă dimensiune românismului şi solidarităţii noastre.
Vă invit, așadar, să ne bucurăm împreună de acest 1 Decembrie. Vă doresc sănătate, să vă bucurați de cei dragi și bunul Dumnezeu să vegheze asupra poporului român.
„La mulţi ani, ROMÂNIA! La mulţi ani români! La mulţi ani dragi botoșăneni!”

Șeful CJ Botoșani îndeamnă la solidaritate de ziua românilor