Senatoarea Federovici acuză hora ielelor liberale pe mormântul lui Brătianu

Senatoarea Federovici acuză hora ielelor liberale pe mormântul lui Brătianu

0 676

Doina federovici PSD Bratianu liberali PNLAcțiunea lansată de senatoarea Doina Federovici de a convinge Parlamentul și Guvernul să prindă în bugetul pe 2016 reabilitarea drumului național 28 B Botoșani – Tîrgu Frumos s-a lovit de indiferența a jumătate dintre parlamentarii de Botoșani. Demersul senatoarei este unul lăudabil dar iudele politicii botoșănene au refuzat să se ralieze acestei acțiuni. Din prostie demagogică, din orgoliu politic pentru că nu a fost ei capabili să aibă o astfel de idee, sa la ordinul califilor politici, mai puțin contează. Cât timp au fost în opoziție, la fiecare constituire de buget, cei șase parlamentari marionete se băteau în comunicate și declarații că guvernul bolșevic/pesedist nu le aprobă amendamentele cu privire la același proiect. Acum, când puterea este, neoficial, în mâna galben-albaștrilor, le este greu să semneze un demers benefic pentru județ. Ar semna, dragii de ei, dar vistieria țării nu e burdușită precum se laudă economiștii cabinetelor guvernamentale, iar ordinul este să stea cuminți, să nu vină cu amendamente care să le strice socotelile bugetare. Și iată de ce senatoarea cu cea mai mare notorietate în Botoșani se consideră îndreptățită să le arate sfinxul moralității politice celor șase marionete din Parlament. Prin refuzul lor, cei șase parlamentari care nu au semnat au făcut exact ceea ce nu vroiau: să o salte pe Federovici cu un nivel mai sus în ochii botoșănenilor.

Dacă vreodată, mai devreme sau mai târziu, acest drum nu va mai fi Golgota autoturismelor și, evident a oricui tranzitează județul, meritul este al celor șase parlamentari, de culori politice diverse, care au semnat epistola senatoarei. Parlamentarii care, semnând, s-au declarat solidari cu locuitorii județului Botoșani sunt Doina Federovici – senator, Andrei Dolineaschi – deputat, Tamara Ciofu – deputat, Mihai Baltă – deputat, Șerban Mihăilescu – senator și Liliana Mincă – deputat. Cei șase parlamentari care probail își permit să-și cumpere avioane și nu au nevoie de drumul sudalmelor sunt Costel Șoptică – deputat, Verginel Gireadă – deputat, Viorel Grigoraș – senator, Corneliu Popescu – senator, Roxana Anușca – deputat și Cristian Roman – deputat. E adevrat că lupta politică e crâncenă și necruțătoare pe frontul partidelor, dar un adevărat om politic poate găsi tăria de a face compromisuri politice pentru binele celor care l-a ales.

”Parlamentarii alianței PDL-PNL s-au lăsat și de această dată dominați de orgolii politice și au refuzat să susțină un proiect necesar pentru botoșăneni. Chiar nu pot înțelege de ce parlamentarii PDL-PNL de Botoșani au refuzat să susțină acest demers. Nu trebuiau decât să semneze scrisoarea. Nici măcar pentru astfel de proiecte majore, când e în interesul județului nostru, nu putem acționa împreună?! S-a ratat un moment în care puteam să arătăm întregii țări că botoșănenii pot fi uniți când își apără județul. E regretabil ce au făcut cei de la PDL-PNL. Le mulțumesc însă celorlaltor parlamentari, și de la PSD, și de la alte formațiuni, care au semnat scrisoarea deschisă.
Putem să facem și 100 de amendamente. Asta nu e greu. Dar degeaba le faci dacă nu trec. Mai important e să obții sprijinul politic și guvernamental. Aici aveam nevoie de cei de la PDL-PNL. Mai ales că actualul guvern este legitimat de președintele Iohannis, care a candidat din partea acestei alianțe. Să facem amendamente, doar așa, de fațadă, dar fără șanse de a trece, n-are nici un sens. Ideea era să ne unim toți pentru a determina o decizie pozitivă la Guvern”, a susținut senatoarea Doina Federovici.

Senatoarea Federovici acuză hora ielelor liberale pe mormântul lui Brătianu