Senatoarea Federovici atacă la baioneta argumentelor salvarea Judecătoriei Darabani

Senatoarea Federovici atacă la baioneta argumentelor salvarea Judecătoriei Darabani

doina federoviciAstăzi, în Parlamentul României, parlamentarii Doina Federovici și Șerban Mihăilescu vor interveni pentru păstrarea Judecătoriei și Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani. Senatoarea Doina Federovici a declarat în exclusivitate pentru Informatorul Poporului că a ales să se implice în salvarea instituției dărăbănene pentru că PSD a obținut voturi și în zona Darabani.

”Anul trecut, în iunie, la grupul PSD a fost chemat  Ministrul Justiției Robert Cazanciuc. I-am prezentat domniei sale o serie de argumente pentru scoaterea Judecătoriei Darabani de pe lista instituțiilor propuse pentru desființare. Printre aceste argumente i-am explicat domnului ministru că distanța de la Darabani la Botoșani este de 80 de kilometri, în vreme ce distanța de la Săveni la Botoșani este de 30 de kilometri. I-am adus în atenție calitatea deficitară a infrastructurii pe timp de iarnă, precum și faptul că orașul Darabani este situat la granița cu Ucraina și Republica Moldova și, în curând, va deveni ultima graniță a spațiului Schengen. Judecătoria Darabani are personal propriu, în timp ce magistrații de la Judecătoria Săveni fac naveta de la Botoșani. Nu trebuie să uităm nici că la Darabani instituția are sediu propriu, iar Judecătoria Săveni funcționează într-un spațiu închiriat. Am mai precizat că autoritățile de la Darabani sunt dispuse să suporte cheltuielile de întreținere dacă Ministerul Justiției nu are bani. În ce mă privește, mă implic în rezolvarea acestei probleme pentru că PSD a primit voturi și în zona Darabani. Toți parlamentarii de Botoșani au fost de acord să sprijine acest demers și sperăm ca Judecătoria Darabani să nu fie desființată”, a declarat senatoarea PSD Doina Federovici.

O situație similară s-a înregistrat și la Făget – Timiș. Va fi interesant de urmărit care va fi decizia Ministerului de Justiție la Făget, în condițiile în care acolo senator este socrul premierului Ponta, Ilie Sârbu.