Senator lovit în corason de grija țării la începerea școlii

Senator lovit în corason de grija țării la începerea școlii

0 598

Senatorul merelor, de Sulița-Botoșani, Corneliu Popescu a avut probleme cardiace la deschiderea anului școlar. Grija țărișoarei acesteia l-a lovit în corason. Și ar fi scăpat și județul de secetă, dar cum nu a avut bomboniera la îndemână și-a păstrat lacrimile pentru o eventuală campanie. Ca pe vremea odraslelor proletarilor de la 1960, senatorul Corneliu Popescu a simțit nevoia să vorbească școlarilor dar și părinților despre țară și…responsabilitate.

”Deschiderea anului școlar nu este, de fapt, o sărbătoare, ci un angajament. Copiii și adolescenții se angajează, sub razele întârziate și totuși prezente de septembrie, să fie la înălțimea cerințelor, să-și însușească valorile culturii și științei pe care școala românească le pune tot mai mult la dispoziție. Adulții, din toate mediile și responsabilitățile, se angajează să nu uite niciodată de școală, s-o considere parte din viața și preocupările lor, să-și îmbogățească și ei sufletul, odată cu bogăția acumulată în școală de tânăra generație.

Urările pe care vi le pot face, dragi elevi și părinți, nu au nimic nou sau spectaculos, dar sunt din inimă și din dorințele mele de împliniri pentru voi și pentru țara la progresul căreia veți participa. Vă doresc acum, la început de an școlar, sănătate, succes în îmbogățirea minții cu noile cunoștințe, vă doresc să creșteți frumos – cu suflet curat, cu dragoste de oameni și iubire de țară. Dacă o să vă întâlnesc și peste ani, aș vrea să văd în voi, dragi elevi, niște adulți responsabili – formați din tinerii care astăzi pășesc timid și cu speranțe spre încă un an școlar sau din bobocii ce se întâlnesc, pentru prima dată, cu dascălii lor. Mult succes!”, a transmis senatorul Corneliu POPESCU.

Și pentru că trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului și senatorului ce-i al senatorului, vom adăuga o informație pe care mulți botoșăneni nu o știu. Evident, despre același senator al merelor de Sulița. Dacă senatorul Popescu nu ar fi protestat și intervenit în felul său cu oarece luni de zile în urmă, cel puțin o școală, cea din Teioasa -Darabani astăzi ar fi fost închisă. Nu se poate spune cu certitudine că aceasta se datorează senatorului, dar, spre deosebire de toți ceilalți parlamentari de Botoșani, a fost singurul demnitar care s-a opus închiderii ei și a afirmat destul de public acest lucru, la tribuna Parlamentului. Spunem destul de public pentru că, de ceva vreme, lumea s-a dezobișnuit să mai privească spre parlamentari. Sau, dacă o face, căutătura este îngemănată cu oarece…descântece …dacice.

Senator lovit în corason de grija țării la începerea școlii