Senatorul, aurul țăranilor și sănătatea copiilor

Senatorul, aurul țăranilor și sănătatea copiilor

0 571

Revelația lui Băsescu de la Botoșani, senatorul Corneliu Popescu nu stă deoparte de soarta agricultorilor și a copiilor. A participat la o dezbatere a Ministerului Agriculturii și a propus o metodă prin care aurul agricultorilor (roadele muncii lor) să fie direcționat către sănătatea copiilor intoxicați până acum, prin programul ”Laptele și cornul” cu un zer autohton și un corn aditivat chimic.  Ieri, 01 noiembrie 2016, senatorul Corneliu POPESCU  a participat la sesiunea de informare cu privire la noul program pentru școli, organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care, începând cu data de 17 august 2016, a suspus dezbaterii publice un document prin care a urmărit să obțină opinia și propunerile publice referitor la cum ar trebui să arate noul Program pentru școli.

Programul pentru școli propus, este conceput în jurul obiectivelor de sănătate și educație pe care agricultura vine să le deservească prin oferta de produse și implicarea producătorilor. Componentele Programului – distribuția produselor și măsurile educative – se adresează tinerilor consumatori, urmărind deopotrivă conștientizarea acestora cu privire la o alimentație sănătoasă bazată pe consumul de produse proaspete și deprinderea unor obiceiuri de consum sănătoase, și nu în ultimul rând, apropierea tinerilor consumatori de mediul rural, de originea produselor pe care le consumă.

Programul vizează constientizarea autorităților publice, centrale și locale, a importanței acestui program pe corneliu-popescu-candidat-senat-pmp-botosanitermen mediu și lung și pe implicarea producătorului/furnizorului, autorității contractante, profesori, părinți.

”Din punctul meu de vedere, luând în calcul informațiile din teren, prețul produselor și faptul că de multe ori produsele sunt ”adunate” de femeia de serviciu – ceea ce înseamnă că elevii le resping, cred că programul ar trebui să aplice 3 axe:

  1. Implicarea micilor fermieri locali – este și o oportunitate ca aceștia să se dezvolte;
  2. Aprovizionarea de la cel mai apropiat furnizor (pentru ca prețul să nu includă motorina și alte cheltuieli de transport);

3. Alternativa pentru a alege”  – a declarat senatorul Corneliu POPESCU

Senatorul, aurul țăranilor și sănătatea copiilor