Senatorul pierdut de botosaneni ii someaza pe Ponta si Zgonea

Senatorul pierdut de botosaneni ii someaza pe Ponta si Zgonea

1 986

FAGARASIAN ValentinSenatorul pierdut de botosaneni ii someaza pe Ponta si Zgonea

Valentin Făgărășian, senatorul pierdut de botoșăneni, după ce l-au votat din greșeală pe Miki Șpagă (Șerban Mihăilescu), îi somează pe Ponta și Zgonea să se maturizeze și să adopte cea mai utilă formă de vot pentru românii de peste graniță. În calitate de Președite al Asociației Culturale RO&RO din Monterotondo – Roma, Făgărășian a adresat celor doi politicieni roșii o scrisoare deschisă. Redăm integral textul lui Făgărășian, cel care cu siguranță va mai avea un cuvânt de spus și cu privire la investițiile viabile din România. 

Stimate domnule Președinte al PSD,
Stimate domnule Presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea,

Noi, românii din Diaspora, urmărim fiecare decizie politică pe care o luați, fiecare activitate din Guvernul și Parlamentul României. Suntem interesați mai ales de inițiativele legislative care ne vizează și care ne pot aduce mai apoape de cei de acasă și, într-un final, alături de ei când România va putea să le asigure cetățenilor săi aceleași condiții și venituri ca cele pe care acum le avem în statele noastre de adopție.
Domnule Ponta,
Suntem profund dezamăgiți că la șase luni de la alegerile prezidențiale, am fost din nou uitați. Ne-ați promis că ne veți acorda atenția cuvenită, aceeași pe care o așteaptă și o merită fiecare cetățean român. Chiar dacă nu v-am votat, ne reprezentați interesele ca șef al Guvernului și ca liderul partidelor care formează actuala majoritate parlamentară.
Nu doar că ne-ați uitat dar încercați să ne îndepărtați de România. Atât dumneavoastră personal, cât și membrii Partidului Social Democrat, vă folosiți de toate instrumentele legislative pe care le controlați pentru a împiedica adoptarea și implementarea votului prin corespondență.
Chiar dacă votul prin corespondență a fost inițiat și depus în Parlament de către Partidul Național Liberal – Opoziția dumneavoastră, acest lucru nu vă dă dreptul de a bloca acest act normativ pe care Diaspora l-a cerut politicului din România, un act normativ de care noi, cei care trăim departe de casă, avem nevoie pentru a ne exercita drepturile cetățenești în condiții civilizate.
Vă rugam public, domnule Victor-Viorel Ponta ca prin poziția pe care o dețineți ca președinte al PSD, dar și ca deputat și de Premier, să demarati de indata procesul legislativ care trebuie să dezbată și să adopte în regim de urgență Legea votului prin corespondență. Doar în acest fel veți putea spune că ne respectați și că vă cereți scuze pentru cât ne-ați făcut să suferim și ne-ați umilit în noiembrie 2014.

Il Presidente
Valentin llie Fagarasian

Associazione Culturale Ro&Ro Via Giuseppe Mazzini, 60 Monterotondo-Roma
E-mail: info@romaeromania.it, Tel. +39.069066363, Fax +39.0690989957