ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi

ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi

ShoeBox este o campanie națională de ajutorare a copiilor din familiile defavorizate. În fiecare an, voluntarii din țara noastră și mai nou din afara ei, coordonează la nivel local proiectul pentru a încerca să facă fericiți cât mai mulți copilași, de anul acesta fiind și Botoșani pe hartă. Campania a demarat din dorința unor părinți ce își doreau să îl învețe pe copilul lor să-și dăruiască jucăriile și hăinuțele unor copii din vecinătate care nu aveau lucrurile pe care le avea el. De atunci au trecut 7 ani, iar campania se desfășoară în majoritatea orașelor din România.

ShoeBox nu înseamnă Moș Crăciun ci reprezintă „TIMPUL şi EFORTURILE depuse de români cu inimă, de orice vârstă şi provenienţă socială sau etnică, care pun din puţinul sau multul lor, pentru cei care nu au. NU e magie, NU e vrajă, NU e basm, e REALITATE”, așa cum spune inițiatorul acestei campanii în România, Valentin Vesa (Cluj). Așa vor primi și copiii (beneficiari) cadourile, din partea românilor care s-au gândit la ei, nu din partea lui Moș Crăciun.

Cum?

Se învelește frumos o cutie de pantofi (capacul și corpul separate), în hârtie de cadou,  apoi puneți în cutie tot cei aveți pe suflet să cumpărați sau ce aveți prin casă și se poate dărui ca:

Dulciuri (ciocolată, biscuiți, napolitane), dar nu perisabile (banane, portocale, iaurt);

Rechizite (caiete, pixuri, creioane colorate, carioci, penar, etc.);

Jucării potrivite vârstei și sexului pe care-l aveți în minte (fete și băieți cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani);

Produse de igienă personală (pastă, periuță de dinți, săpun, șampon, etc.);

O felicitare pe care îi puteți scrie o urare sau să lăsați date de contact dacă doriți să păstrați legătura;

Articole de îmbrăcăminte (fular, mănuși, căciulă etc.) ce pot fi purtate imediat de copil.

Alte lucruri pe care vă imaginați că ar fi folositoare unui copil dintr-o familie dezavantajată și orice credeți că i-ar bucura pe copiii dumneavoastră sau de care v-ati fi bucurat voi când erați copii.

Orice ați alege nu trebuie să fie pătat, rupt sau deteriorat in vreun fel; chiar dacă lucrurile nu sunt noi, aveți grijă să fie în stare bună.

Unde?

Locul unde se vor aduna cutiile este Strada Nicolae Iorga nr. 10, în spatele internatului liceului A.T. Laurian, în incinta Sindicatului Învățământului Preuniversitar.

Când?

Perioada de colectare a cadourilor este de pe 15 noiembrie până pe 13 decembrie.

Începând cu 13 decembrie, când perioada de colectare se sfârșește, cadourile vor fi distribuite personal copiilor din familii defavorizate de pe teritoriul județului pentru a le aduce un zâmbet în perioada Crăciunului.

Cutiile se vor sigila la sediu, atunci când se vor lipi etichete cu fată/băiat și grupa de vârstă în care se încadrează.

Pentru mai multe detalii despre ce poate conține cutia de pantofi accesați  www.shoebox.ro sau  numărul de telefon al ShoeBox Botoșani 0754 407 397 – Alina Biolan.