Sorescu a luat-o pe coclauri

Sorescu a luat-o pe coclauri

0 980

Gheorghe Sorescu (1)Sorescu a luat-o pe coclauri

Luni dimineață, președintele Consiliului Județean Botoșani, Gheorghe Sorescu, și-a dat întâlnire cu soarele. Cel universal, nu cel de la partid care încă admira fotografiile cu florile plantate pe la spitalele botoșănene. Întâi a plecat spre Este, în zona Dracșani – Copălău. Dar a pierdut răsăritul. Sorescu nu s-a alertat. A mai pierdut el câte ceva de-a lungul timpului, inclusiv recent, timona liberalismului de la Botoșani. Și nu și-a pus cenușă în cap. S-a reorientat repede. A plecat, tot în sensul acelor de ceasornic, pe urmele soarelui și a ajuns pe la Cristești – Curtești. Ba în ziua respectivă i-a mai rămas timp și pentru redactarea unui comunicat de presă. E drept, cu mâna unui scrib de salon administrativ. Așa ca să știe lummea că el, noul șef al CJ, este adeptul vizitelor de lucru. Că tot le erau tare dragi botoșănenilor pe vremea împușcatului. Așa cum ni s-a comunicat, însoțit de Radu Judele, au evaluat la fața locului stadiul și desfășurarea lucrărilor la drumurile județene Dracșani – Cerbu – Copălău și Botoșani – Curtești – Cristești – DN 28B.

”În urma acestei vizite oficialii județului au făcut unele constatări privind modul de desfășurare al lucrărilor, respectarea normelor de protecția muncii și securitatea participanților la traficul rutier, precum și termenele de execuție. De-a lungul vizitei s-a urmărit identificarea porțiunilor de drum care în anumite condiții pot pune în pericol desfășurarea în deplină securitate a traficului rutier.

Gheorghe Sorescu (2)    În cursul acestei săptămâni se vor organiza întâlniri cu reprezentanții firmelor care execută lucrările pentru a discuta cele constatate și găsirea de soluții și aplicarea lor pentru creșterea securității participanților la traficul rutier încă din faza de construcție.

Una dintre primele măsuri ce se vor a fi puse în practică este amenajarea intersecției dintre DJ 208C și DJ 207N din Orășeni Deal cu limitatoare de viteză și panouri semnalizatoare, de altfel locul unui eveniment nefericit cu câteva zile în urmă. Au mai fost identificate zone care pot crea condiții de producere a incidentelor rutiere între Dracșani și Cerbu și panta de coborâre dinspre satul Cerbu spre Copălău”, se spune în comunicatul CJ Botoșani.