Stafeta prieteniei Down sponsorizata de Carrefour

Stafeta prieteniei Down sponsorizata de Carrefour

0 960

652x450_106281-21-martie-ziua-mondiala-a-sindromului-downASOCIAŢIA „DOWN ACTIV” MOLDOVA, în parteneriat cu  Direcţia  pentru Sport a Judeţului Botoşani, Special Olympics Romania, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani şi Filiala Crucea Roşie Botoşani, organizează sâmbătă, 21 martie 2015, CONCURSUL  “DEZVOLTARE PRIN SPORT –  ŞTAFETA PRIETENIEI ”.

Activitatea este organizată pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down şi se va desfăşura începând cu ora 11.00, în sala de sport din cadrul  Şcolii  Gimnaziale nr.13 Botoşani.

 Organizată în premieră, competiţia urmăreşte creşterea importanţei sportului, mişcării fizice, activităţilor recreative în viaţa persoanelor cu nevoi speciale,  îmbunătăţirea stării de sănătate şi creşterea progresivă a calităţii vieţii  sportivilor cu abilităţi scăzute, posibilitatea practicării diferitelor  forme ale exerciţiului  fizic şi a sportului, acoperind astfel trebuinţele multiple specific persoanelor cu dizabilităţi şi anume: MIŞCARE,  COMUNICARE şi INTEGRAREA  în SOCIETATE.

Prin acest demers, organizatorii îşi propun să schimbe atitudinea societăţii faţă de persoanele cu Sindrom Down prin învăţarea modului corect de a interacţiona cu aceştia,  încurajarea prieteniilor între copii, înţelegerea şi acceptarea diferenţelor între oameni.

Concursul  „Ştafeta Prieteniei” se va desfăşura pe echipe, având în componenţă un copil cu Sindrom Down, un copil tipic, un pompier si un poliţist.

Concurenţii îşi vor dovedi abilităţile sportive la următoarele probe: Tir cu arcul, atletism – alergare 25 m şi bocce.

Cu acest prilej, Asociaţia „DOWN ACTIV” Moldova va avea şi un stand de prezentare cu produse lucrate de copii împreună cu voluntari.

Competiţia este sponsorizată de Carrefour-Shopping Center Botoşani.

             Despre sindromul Down

Sindromul Down nu este o boală. Este o situaţie genetică care implică o colecţie de caracteristici comune, nu numai fizice, ci şi care vizează funcţionalitatea mintală sau natura dificultăţilor de învăţare. Sindromul Down este cauzat de prezenţa unui cromozom 21 în plus. Fiecare copil cu sindrom down este unic şi are propria personalitate. Trăiesc aceleaşi emoţii şi sentimente ca oricare alt copil .