Suleyman Magnificul de Păltiniș săltat de mascați și audiat de DIICOT

Suleyman Magnificul de Păltiniș săltat de mascați și audiat de DIICOT

Suleyman Magnificul trăiește la Botoșani, este primar și, în cursul acestor zile, dă cu subsemnatul pe la DIICOT. După ce duminică ienicerii săi au disputat o luptă aprigă pe maidanul de fotbal, primarul comunei Păltiniș din județul Botoșani, Costel Romanescu, alias Suleyman Magnificul a avut parte de o bătălie mai puțin convențională. Luni, 11.11.2013 a fost săltat de către mascați și audiat la DIICOT Botoșani într-un mega dosar de contrabandă cu țigări. Redăm mai jos comunicatul de presă al DIICOT cu privire la acțiunea de reținere a învinuiților de contrabandă, printre care s-a aflat și Suleyman Magnificul, alis primaru Romanescu.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Biroul  Teritorial Botoşani  împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi Vaslui, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, Suceava, Timişoara şi Iaşi, D.G.A – Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani, respectiv Inspectoratelor de Poliţie Judeţene  Botoşani şi  Suceava, au efectuat la data de 11.11.2013 un număr de 78 percheziţii domiciliare în cadrul unor acţiuni vizând destructurarea a două grupări  infracţionale specializate în contrabanda cu ţigări.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupărilor organizate au traficat, în perioada  februarie – noiembrie 2013, cantitatea de 597.351 pachete de ţigări introduse prin contrabandă în ţară, reuşindu-se în perioada de monitorizare confiscarea cantităţii de aproximativ 100.000  pachete de ţigări de diferite mărci.

Procurorii  D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Botoşani efectuează cercetări cu privire la 75 de învinuiţi,  în cauze fiind emise  mandate de aducere în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Acţiunile au fost realizate cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Botoşani şi Suceava.

Menţionăm că  învinuiţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.