Tânăra din Săveni, ucisă în Italia, zace de două luni abandonată la...

Tânăra din Săveni, ucisă în Italia, zace de două luni abandonată la morgă

Costel Boaru, din Bozieni  (Săveni – Botoșani),  își așteaptă și acum copila de 19 ani decedată în Italia. Omorâtă în Italia la 16 aprilie și descoperită la 20 aprilie, Florentina Boaru încă zace abandonată într-o morgă italiană. Tatăl îndoliat a solicitat sprijinul Președintelui Consiliului Județean Botoșani care, după ce a promis că îl ajută, i-a transmis că nu mai poate pentru că nu are cadrul legal. Costel Boaru a trimis memorii la premierul Ponta și la președintele Băsescu care, drept ajutor, au ales calea reculegerii. Adică nici măcar nu i-au răspuns. Consulatul român din Italia i-a răspuns că nu se poate implica și că nu dispune de fonduri pentru repatrierea tinerei omorâtă în Catania, Italia. VEZI VIDEO cu arestarea asasinului și declarații ale Comandantului Carabinierilor din Cosenza, Italia.

”Eu am aflat de toată nenorocirea asta de pe internet. Și asta la un timp după ce s-a întâmplat nenorocirea. În Italia vuia toată presa, la noi – nimic. A fost omorâtă, băgată într-un sac și aruncată ca pe un câine pe marginea unui lac. Se știa identitatea, vârsta, semnalmente, tot. Ai noștri de la Consulat nu s-au implicat deloc. Măcar să mă fi înștiințat că am un copil mort în Italia. Dar nu, nu au schițat nici cel mai mic gest. După ce am aflat și eu, am făcut un memoriu pe care l-am trimis în Catania, la Consulat. În memoriu le-am spus că am avut mai multe necazuri și am atașat și o anchetă de la Primărie din care reieșea că nu am venituri. Le-am explicat că, cu o lună înainte de nenorocirea asta, mi-a murit mama, soacră-mea stă la pat cu piciorul rupt… Le-am spus că nu am cu ce, să mă ajute să o aduc acasă pe fata omorâtă în Italia. Am primit răspuns în care mi s-a spus că ei nu se pot implica și că nu sunt fonduri. Dar să îmi spună ceva despre anchetă, dacă au prins criminalul sau nu și ce s-a întâmplat acolo, nu au spus nimic”, ne-a spus Costel Boaru. Acesta a explicat că a cerut ajutor de la cei pe care i-a crezut mai în măsură să-i întindă o mână de ajutor. Răspunsul a fost specific românesc: tăcere de mormânt și neputință dubioasă. ”Eu am fost și la domnul Țurcanu, șeful de la Consiliul Județean, să mă ajute să îmi aduc fata acasă. Mi-a promis că se rezolvă. Pe urmă a spus că nu se poate, că nu are cadrul legal și s-a terminat cu ajutorul. Am trimis memoriu și la domnul Ponta, am trimis și la domnul Băsescu, dar nu am primit niciun răspuns, nimic”, a mai spus Costel Boaru.

Amintim că, potrivit presei italiene, tânăra a fost omorâtă în seara zilei de 16 aprilie 2013 și a putut fi identificată datorită unui fluture ce îl avea tatuat pe umăr, asemeni asasinului Cosimo de Luca. Pentru identificarea și arestarea asasinului, poliția din Rossano a lucra sub comanda căpitanul Francis Panebianco și a fost coordonată de locotenentul Matthew De Filippis.