Târgul de JOB-uri de la Dîngeni, un model de proiect realizat cu...

Târgul de JOB-uri de la Dîngeni, un model de proiect realizat cu fonduri elvețiene

Târgul de JOB-uri de la Dîngeni, un model de proiect realizat cu fonduri elvețiene

În comuna Dîngeni, la începutul anului în curs a fost întocmită o evaluare, pe fiecare gospodărie în parte și, din peste 1000 de persoane intervievate, peste 400 de persoane au spus că au nevoie de un loc de muncă. Prin urmare, edilul comunei, Cătălin Rotundu, împreună cu echipa sa, au organizat o bursă a locurilor de muncă la Dîngeni. 1027 de locuri de muncă în județul Botoșani au fost oferite prin intermediul AJOFM, 84 de locuri de muncă în alte localități ale țării și peste 1300 de locuri de muncă în Uniunea Europeană. Evenimentul nu a avut efectul scontat, dar nici pe departe nu poate fi considerat un eșec. Chiar și numai pentru simplu fapt că în acest mod a fost spartă cutuma potrivit căreia astfel de burse au loc doar la municipii. În același timp, exemplul primarului de Dîngeni ar putea fi urmat și de alți omologi, prezența angajatorilor în număr mare la eveniment și ofertele suficient de atrăgătoare financiar și diversificate dovedind nevoia acută de forță de muncă din județ.

”Eu sunt mulțumit, oarecum, ca și reprezentant al administrației publice locale, în sensul că ne-am ocupat, am adus aici foarte mulți angajatori. Aceștia oferă salarii destul de mari, de la 600 de euro până la 1500 de euro, salarii care, în ziua de astăzi și în mediul rural, sunt destul de substanțiale. Am văzut că șase persoane s-au angajat deja și sunt și persone care urmează să contacteze angajatorii pentru angajare. Mă așteptam să fie mai mulți tineri”, a dclarat Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni. Au fost prezenți 15 angajatori, cu oferte de locuri de muncă diverse, dar și AJOFM cu veșnica ofertă pentru locuri de muncă în tot județul, în țară sau Europa.

„Preferă să stea acasă, să meargă cu ziua, dar să nu aibă un loc de muncă stabil”, a concluzionat Gina Ștefan, Director administrativ la Serconf, oarecum dezamăgită că botoșănenii nu se prea înghesuie la angajări.

”Nu putem spune că am selectat pentru angajare, dar au fost câteva persoane interesate. Cred că cei din mediul rural, având acasă gospodării, se axează mai mult pe partea casnică. Distanța față de locul de muncă nu ar fi o problemă, pentru că se asigură transport, o masă caldă la amiază… Noi am avut astăzi în ofertă patru posturi de preparator și unul de șofer de camion. Pentru preparatori nu e obligatorie calificarea. Îi calificăm noi, la locul de muncă. Nu avem criterii de vârstă”, ne-au spus reprezentanții unui alt mare și cunoscut operator din domeniul lactatelor, Cristian Caliniuc și Mihaela Asavetei de la Lacto Solomonescu.

Târgul locurilor de muncă, organizat la Dângeni, face parte dintr-o serie de activități cuprinse în cadrul unui proiect mai amplu, finanțat prin Programul de Cooperare Româno-Elvețian pentru reducerea inegalităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene Extinse. Târgul de locuri de muncă a fost organizat de către Primăria Comunei Dîngeni în parteneriat cu AJOFM Botoșani care a fost reprezentată la eveniment de Iulia Cocriș.

Primul angajat la acest târg a fost localnicul Papuc, care a negociat cu reprezentantul firmei Victor Construct și care a spus că s-a angajat pentru că își dorește stabilitate.

Târgul de JOB-uri de la Dîngeni, un model de proiect realizat cu fonduri elvețiene