Trei parlamentari din 588 îl cinstesc pe Eminescu

Trei parlamentari din 588 îl cinstesc pe Eminescu

2 924

Varujan Vosganian corneliu popescu daniel fenechiu eminescu botosaniLa 166 de ani de la nașterea lui Eminescu, astăzi, la Ipotești, în județul Botoșani, doar trei parlamentari au catadicsit să aducă reverențele și omagiul cuvenit poetului nepereche Eminescu. Trei parlamentari din 588 îl cinstesc pe Eminescu. acasă la el.  Senatorul liberal Corneliu Popescu, deputatul PND Daniel Fenechiu și inconfundabilul senator Varujan Vosganian sunt cei trei parlamentari care l-au vizitat azi pe Eminescu. ceilalți … vorba poetului, epigoni. Și câte au și vor avea de învățat politicienii de la Eminescu! O dezbatere pe această temă, sau un reportaj de la fața locului ar fi pierdere de timp pentru mulți cititori. Dar părerea unuia dintre parlamentarii prezenți acolo este elocventă. 

1909880_924350554322369_8891288948229007266_n”Frig… Vreme mohorâtă… Lume puțină la manisfestările culturale de la Ipotești… Din lumea politică, în afara noastră (N.R.: reprezentanții PND și liderul lor), doar senatorii Varujan Vosganian și Corneliu Popescu… Nu au lipsit însă reprezentanții lumii culturale… De la București, de la Iași, din Botoșani… Nicolae Manolescu, Răzvan Voncu, Liviu Coșereanu, Liviu Pendefunda, Gellu Dorian…
Felicitări organizatorilor! Dar… Eminescu merită mult mai mult!”, a conchis memorabil deputatul Daniel Fenechiu. Eminescu MERITĂ MAI MULT! Restul sunt vorbe.

Trei parlamentari din 588 îl cinstesc pe Eminescu

ERATĂ: la scurt timp după publicarea materialului, aflăm că cel din dreapta extremă a deputatului Fenechiu este și el parlamentar: Mihai Diaconu, dacă i-am reținut bine numele. Pe principiul prezumției de nevinovăție, vom sune și noi că a fost și el la Ipotești. Nu înseamnă că dacă nu îl cnoaștem noi, deputatul Diaconu nu există. Cu siguranță este cunoscut. În lumea lui. Oricum, vorba deputatului Daniel Fenechiu nu se schimbă: Eminescu merită mai mult!