Un botosanean a inventat masina care merge fara benzina si cere ajutorul...

Un botosanean a inventat masina care merge fara benzina si cere ajutorul premierului si al lui Diaconescu

Un botoșănean a descoperit secretul revoluționării industriei automobilistice. Mai mult decât atât, același botoșănean este convins că invenția sa poate relansa economia României. Chiar dacă acest lucru ar putea însemna spargerea imperiilor financiare clădite de benzinarii lumii. Botoșăneanul Gavril Simionca a inventat un mecanism care ar putea face autoturismele să funcționeze fără combustibil lichid, fără benzină sau motorină. Problema botoșăneanului este că nu are bani pentru înregistrarea invenției la OSIM și nici bani pentru producerea prototipului. Inventatorul caută acum finanțatori dispuși să investească în acest proiect, finanțatori care pentru câteva mii de euro investiți pot deveni împărați financiari ai lumii. În demersurile sale de identificare a surselor de finanțare, botoșăneanul Gavril Simionca s-a adresat premierului Ponta dar și liderului PP-DD Dan Diaconescu.VEZI VIDEO INVENTATOR SIMIONCA si scrisoarea către Dan Diaconescu

”Este vorba de un generator electric de curent alternativ ce poate înlocui motoarele cu ardere internă pe benzină sau motorină.  Punerea în practică a acestei invenții ar ajuta toți șoferii din lume să nu mai scoată bani din buzunar pentru combustibil. Eu am schițat doar acest proiect dar nu l-am expeerimentat practic din lipsă de bani. Un investitor dispus să investească până la 10.000 de euro are șanse să dezvolte câteva mii de locuri de muncă”, a explicat botoșăneanul Gavril Simionca în scrisoarea sa către Dan Diaconescu. Gavril Simionca mai are un titlu de inventator obținut în 1985, pe vremea împușcatului Ceaușescu. Pe atunci a obținut un certificat de inventator ca și coautor al invenției intitulată ”Instalație de prelucrare a pieilor cu blană”, iar titularul cu drepturi depline era Institutul de Proiectări Tehnologice pentru Industria Ușoară București, de pe timpul Republicii Socialiste România.

Pe premierul Ponta, în scrisoarea sa, botoșăneanul a încercat să fie diplomat, luându-l ”prin învăluire” pe reprezentantul Guvernului. ” Ne-am bucurat că la conducerea țării va veni și a venit noua generație a României de conducători. Noi, la Botoșani, am conceput un generator de curent alternativ, care poate înlocui motorul pe benzină sau motorină la aproape toate mijloacele de transport: mașini ușoare, tiruri, autobuze, locomotive, metrou, tancuri, TAB-uri pentru deszăpezire, protejând mediul și pe șoferi. Am depus la OSIM București o documentație. După eforturile depuse, ne-am trezit surprinzător că trebuie să plătim la OSIM o taxă de 160 milioane de lei vechi. Pentru că nu am avut această sumă, OSIM a considerat retrasă cererea de brevetare. Noi am crezut că OSIM este o instituție a statului român, nu a unei societăți private. Cu atât mai mult cu cât o invenție de interes național considerăm că devine un bun național. Când ați fost la Botoșani, înainte de alegeri, la Sala Polivalentă, v-am scris câteva rânduri. Nu știu dacă v-au parvenit. Ne-am bucira dacă aceste aspecte vă vor prezenta interes și ne veți răspunde”, i-a scris Gavril Simionca premierului Ponta.

În 2008, directorul general Sorin Sârbu, din Direcția Generală Infrastructură și Transport Rutier a Ministerului Transporturilor, prin intermediul Prefecturii Botoșani, i-a cerut inventatorului precizări suplimentare referitoare la acest proiect. Între timp, Simionca așteaptă posibilii investitori, din țară sau străinătate care pot scrie pe adresa redacției. VEZI VIDEO INVENTATOR SIMIONCA.