Un botoșănean S.O.S pentru o Europă atacată de diversioniști

Un botoșănean S.O.S pentru o Europă atacată de diversioniști

0 795

mihai turcanuUn botoșănean S.O.S pentru o Europă atacată de diversioniști

Europarlamentarul botoșănean Mihai Țurcanu a avut curajul să spună europenilor de la Strasbourg că pe bătrâna Europă o paște molima ciumei diversioniste dacă nu va căsca ochii la granița de Nord -Est. Mai mult chiar, politicianul a susținut luni, la Strasbourg, că România nord-estică este vulnerabilă economic într-un mod inadmisibil, în contextul politicilor beligerante din Ucraina și Republica Moldova.  Atrăgând atenția asupra pericolului care planează asupra unei Europe ignorante, botoșăneanul a considerat că astfel susținecauza Regiunii de Nord-Est a României, unde se află și județul care l-a făcut europarlamentar. 
”Doamnă președinte, stimați colegi, în calitate de reprezentant al românilor de la granița estică a Uniunii Europene, doresc să atrag atenția asupra riscurilor cauzate de vulnerabilitatea economică a acestei regiuni dincolo de care se deschid rănile conflictelor din Ucraina și Republica Moldova.
Nord-Estul României suferă din cauza unui îngrijorător decalaj de dezvoltare în comparație cu media europeană. În ciuda potențialului natural și uman de excepție, politicile naționale și europene și-au demonstrat ineficiența în valorificarea resurselor locale. De aceea, consider că se impune focalizarea de urgență a atenției Comisiei Europene pentru consolidarea economică a flancului estic al Uniunii Europene.
Astăzi, nu armatele, ci ofensiva economică, propaganda și diversiunea modifică realitatea geopolitică. Destrămarea Ucrainei și criza de la Chișinău sunt posibile și pentru că Bruxelles-ul nu a oferit, la momentul necesar, sprijin eficient eforturilor de dezvoltare și europenizare. Dați o șansă egală la trai decent tuturor cetățenilor europeni, pentru a nu avea surprize strategice”, a spus Mihai Țurcanu în discursul său.