Un oraș întreg sabotat de consilieri în avantajul unei firme de construcții....

Un oraș întreg sabotat de consilieri în avantajul unei firme de construcții. Vezi de cine e vorba

0 1002

primaria bucecea 007Un oraș întreg sabotat de consilieri în avantajul unei firme de construcții. Vezi de cine e vorba

Incognito în ședința Consiliului Local Bucecea. Cum se dă o bătălie pe frontul bugetului unui oraș și metodele de luptă la baioneta politică. Cum au renunțat consilierii la o serie de investiții pentru un oraș întreg, în avantajul vistieriei unei firme de construcții. Cifra 7 cu câteva zerouri este cifră norocoasă la Bucecea. CL Bucecea pare să fie varianta nouă a agentului 007. Pe invers. Metehne comuniste și contre … dinamoviste.

Totul s-a întâmplat la ultima ședință a Consiliului Local Bucecea din județul Botoșani. Ședința a început furtunos, cu o solicitare inedită, dar legală, a unui consilier local. Acesta a rugat președintele de ședință să nu cenzureze procesul verbal al ședinței anterioare (07.09.2015) și să consemneze dezbaterile așa cum au fost. ”Comisia nr.1. O singură modificare v-aș ruga să faceți, domnule secretar. În procesul verbal din 7 septembrie, la punctul numărul 7, exprimarea corectă a colegului nostru, președintele de ședință dl. Consilier Zaharia Dumitru, a fost că dă cuvântul tovarășei directoare”, a cerut consilierul respectiv. S-a analizat procesul verbal și s-a constatat că nu a fost consemnat ca atare. Adică, intimatul consilier Zaharia a folosit termenul ”tovarășă” și nu s-a consemnat. Deh, metehne antedecembriste. După scurte dezbateri asupra cerinței consilierului pus pe șotii, se pare că s-a făcut modificarea de rigoare. Și astfel s-a mai rezolvat o problemă importantă a orașului. În hârtii, pentru că nimeni nu-l poate obliga pe Zaharia să își aleagă vocabularul. La punctul doi al ordinei de zi a fost atacat bugetul orașului Bucecea pe anul 2015. I s-a făcut o corecție, rectificare. Și a luat cuvântul o domnișoară care a invocat niște ordonanțe de urgență care privesc bugetele locale și creditele administrațiilor publice locale. Și a glăsuit vreme de câteva minute de majorările salariale. Și a explicat cum vor lua consilierii locali majorările anterioare de buget, de la capitolul bunuri și servicii, pentru a le vira în contul drepturilor salariale. Suma teleportată este una mică: 71.000,00 lei. Atât mai aveau nevoie.

Primarul, luând la purecat bugetul, a descoperit că acesta le-ar permite să înceapă și o asfaltare în localitatea Bohoghina, arondată orașului Bucecea. Și a vorbit, deja, primarul și cu constructorul Tehnic Asist, care ar fi de acord să preia și această corvoadă. Mai ales dacă sunt bani în buget. Același consilier a mai propus ca la capitolul investiții din buget să se renunțe la achiziționarea unui autoturism pentru care, anterior, se votase o sumă de vreo 70.000 lei. Au urmat referiri la terenul de tenis care ar costa taman 70.000 lei, dar care foarte frumos s-ar putea duce către asfaltarea străzii din Bohoghina. Și a mai explicat consilierul și despre alte investiții propuse și aprobate anterior, la care se poate renunța în pragul iernii pentru asfaltarea străzii respective. Așa se face că s-a identificat ușor suma necesară asfaltării, fix 389.000,00 lei. De fapt, suma reprezintă aproape jumătate din banii care ar trebui să plece către Tehnic Asist.

Și iar a luat cuvântul consilierul hâtru care pare să fie cenzorul gafelor comise de administrația locală. ”Domnule primar, ceea ce ne-ați expus dumneavoastră acum nu regăsesc în documente. Dumneavoastră ne propuneți o modificare a bugetului. Ne propuneți să renunțăm la toate investițiile pe care ni le-am propus pentru anul în curs pentru a face asfaltarea. Da, asfalatarea este benefică, dar să așteptăm banii de la Ministerul Dezvoltării. Aportul Consiliului Local este destul de mare, în timp ce ministerul nu ne-a virat până acum decât 10 – 12 % din suma promisă”, a atacat consilierul bucecenilor. Replica primarului a fost că respectivii bani nu sunt din bugetul local. Adică să fie clar, sunt bani veniți de la Ponta și Gabi Oprea. Din cote defalcate de TVA. După o scurtă contradicție, s-a concluzionat că spusele consilierului hâtru este un punct de vedere și cu asta basta. Consiliul merge mai departe. Că doar nu s-o răsturna carul mare sau să se abată din drum din cauza unei mici buturugi. Apoi a urmat la cuvânt un consilier care a explicat că nu prea are timp să vină la dezbateri despre nevoile celor care l-au votat. Replica,din partea consilierului hâtru, a fost scurtă: rușine. Și a mai urmat un atac la baionetă în care s-a confirmat, de fapt, consecvența consilierului hâtru care pare să nu fi fost de acord de la începutul anului cu bugetul aprobat atunci și ciopârțit acum. Și rectificarea bugetului a trecut la vot. În final. Ce a urmat a fost altă bulibășeală. Ascultați și… cocluzionați. Dați clik pe textul albastru, se descarcă înregistrarea și o puteți asculta.  Bucecea sedinta