Un profesor din Darabani a fost felicitat în numele României la Cernăuți

Un profesor din Darabani a fost felicitat în numele României la Cernăuți

Constantin Morosanu adrian medvedi ucrainaUn profesor din Darabani a fost felicitat în numele României la Cernăuți

Un profesor din județul Botoșani, de la Darabani, a fost curtat asemeni unei revelații a managementului cultural transfrontalier, la Herța, în Ucraina. Dacă în țară, arareori, de complezență sau sincer, doar pe la acțiunile organizate de el, mai marii județului l-au apreciat cu jumătate de gură, la Herța, taman de ziua sa, consulul României la Cernăuți i-a mulțumit în numele statului român, iar un reprezentant de vazăal statului ucrainean a spus că și l-ar dori pe profesorul Moroșanu în echipa sa.

Sâmbătă, 12 decembrie, președintele Asociației ,,Prietenii Basarabiei, Bucovinei și Ținutului Herța”, profesorul Constantin Moroșanu și-a aniversat ziua de naștere, adăugând în pomul vieții, a 55-a petală dătătoare de bucurii, planuri și speranțe. Dacă, în ultimii trei ani, acesta și-a tot propus să ajungă la Herța, în Ucraina, pentru a fi de ziua sa alături de o parte din prietenii săi dragi, românii din regiunea Cernăuți, dar necazurile vieții nu i-au permis, anul acesta, în ciuda stării de sănătate precare, s-a deplasat la Herța unde în aceași zi a fost și hramul Bisericii.

Constantin Morosanu ucraina elena nandris sodrainga eleonora moldovanProfesorul a invitat un grup retrâns pentru a-și aniversa ziua, dar  prietenii, colaboratorii săi, s-au anunțat și au venit să-l felicite toți corifeii vieții culturale și politice din Herța, oferindu-i surprize plăcute sărbătoritului.
Surpriza cea mare a venit din partea Excelenței sale Eleonora Moldovan, Consul al României la Cernăuți, care a venit împreună cu șeful Administrației raioanele de stat – Viorel Iastrimschi și primărița de la Mahala- Elena Nandriș , să-l felicite pe Moroșanu. ,, Am venit aici si am avut surpriza să întâlnesc mulți primari și directori de școli din satele românești, semn că asociația pe care o conduceți  își respectă blazonul și programul. Vă mulțumesc în numele statului român pentru activitatea depusă și constat că viața dumneavoastră este legată de un crez, o idee pentru care vă felicit. Vă urez sănătate pentru ca să puteți continua aceste programe îndrăznețe”, a spus consulul României la Cernăuți. Nici șeful Administrației Raionale de stat nu s-a lăsat mai prejos și și-a exprimat dorința ca profesorul de la Darabani să îi devină colaborator la Herța.
constantin morosanu ucraina consulat elena nandris eleonora moldovanViorel Iastrimschi l-a felicitat și el pe sărbătorit, precizând că-l cunoaște de doi ani și ar dori să- l aibă colaborator printre funcționarii săi, deoarece puțini se ridică la nivelul lui Moroșanu.