Un senator a discutat cu Cioloș desființarea Camerei Deputaților și a Consiliilor...

Un senator a discutat cu Cioloș desființarea Camerei Deputaților și a Consiliilor Județene

0 569

Corneliu Popescu Dacian Ciolos senat desfiintare CJAstăzi 25 aprilie 2016, domnul senator Corneliu POPESCU  a participat la întâlnirea organizată de Guvernul României la care au fost prezenți Premierul României, Dacian CIOLOȘ, Vasile DÎNCU – Viceprim-ministru, Dan Costescu – Ministrul Transporturilor, Achim Irimescu – Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și alți membri ai Cabinetului, care a avut loc în Aula Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași  – care este  o bijuterie arhitecturală, cu parlamentarii reprezentanți ai județelor din Moldova. La intalnire au participat rectori ai instituțiilor de învățământ, șefii regionalelor ai CFR și CNADNR.

Discuțiile au vizat dezvoltarea economică a regiunii de nord-est și de conectare a regiunilor printr-o infrastructură de transport adecvată.

Domnul Corneliu POPESCU, în intervenția ținută în calitate de senator ales în județul Botoșani, s-a referit la preocupările sale în ceea ce privește dezvoltarea rurală, învățământul obligatoriu și administrația publică.

 

În ceea ce privește reforma constituțională și din administrație, domnul senator îl îndeamnă pe Premierul Dacian CIOLOȘ să aibă curajul ca împreună să rezolve problemele legislativului, având în vedere atribuțiile asemănătoare, dacă nu chiar identice, ale celor două camere ale Parlamentului. O dovadă în plus că se simte nevoia unei camere regionale este chiar întâlnirea de astăzi de la Iași. Propunerea domnului senator privește reorganizarea Parlamentului, în sensul ca Senatul rămâne camera națională iar Camera Deputatilor se reorganizează în camere regionale cu atribuții de aprobare a strategiilor, planurilor de dezvoltare și proiectelor regionale. De asemenea, propunerea de reformă a administrației, cuprinde și renunțarea la Consiliile județene, județul și prefecturile rămânând unități administrativ – guvernamentale.

Propunerile domnului senator au fost primite cu mult interes de membrii Cabinetului, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale făcând referire la materialul scris înaintat.

Senator

Corneliu POPESCU

(comunicat al Senatorului)