USL a întors spatele electoratului

USL a întors spatele electoratului

  • 150px-Interbelic_Darabani_CoAÎn problema desființării Judecătoriei Darabani, Deputatul Liliana Mincă nu iartă cinismul puterii – USL , fericire pentru acoliți și neamuri * Dolineaschi dă vina pe FMI * Șoptică acuză preacurvia din alianță * Primarul de Darabani este negru de supărare * Popescu acuză metode comuniste * Senatorul Miki Șpagă îndeamnă la uniune parlamentară

După publicarea materialului în care am explicat cam ce se ascunde în spatele intenției de închidere a Judecătoriei Darabani, am solicitat punctele de vedere ale câtorva oameni politici importanți din județul Botoșani. Redăm mai jos declarațiile lor, în ordinea sincerității declarațiilor, a implicării și interesului față de mulțimea oropsiților care au votat cu ochii închiși, în ordinea dorinței nedisimulate de a face cu adevărat ceva pentru acest județ.

deschide_lumea_16894900 copyUSL – fericire pentru acoliți și neamuri

Deputatul PP-DD Liliana Mincă este convinsă că, dacă ar fi vrut cu adevărat, reprezentanții puterii puteau să-i facă fericiți pe toți românii. Dar, după cum spune deputatul Mincă – cel mai bine cotat parlamentar botoșănean, pesediștii și liberalii sunt interesați mai mult de fericirea acoliților și neamurilor lor. ” Am aflat și eu zilele acestea de problema de la Darabani. Ce pot să spun este că cei care ne guvernează nu au nimic în comun cu interesele și necazurile populației. Încalcă în mod grosolan cele mai elementare drepturi ale omului. Au promis tot ce se putea promite în campania electorală. Cu majoritatea pe care  o au i-ar putea face fericiți pe toți românii. Dar ei sunt interesați și îi fac fericiți doar pe acoliții și familiile lor. Ce poți să spui când USL nu a aprobat nici măcar majorarea alocației pentru copii, măsură propusă de noi, cei din PP-DD. Când ei îi condamnă până și pe copii la sărăcie, nu mă mai miră nimic. În loc să lucreze spre binele cetățenilor, USL lucrează pentru împilarea lor. Imediat ce au fost votați au întors spatele electoratului. Și aceasta nu este o declarație politică, este adevărul palpabil, vizibil în fiecare cătun al țării”, a declarat Liliana Mincă, deputat PP-DD.

ANDREI_a2cDolineaschi dă vina pe FMI

Șeful PSD Botoșani, omul de casă și de pridvor al premierului Ponta, dar și suflarea rece din ceafa lui Dragnea, și-a plimbat declarația prin giratoriul demagogiei și a aruncat pisica moartă în curtea FMI. ” Este vorba despre un proiect care se află pe ordinea de zi a Senatului. Parlamentarii de Botoșani vor acționa pentru o rezolvare pozitivă, în favoarea cetățenilor. Dar, repet, este un proiect de lege deocamdată. Aceasta este o măsură impusă de FMI. Noi vom pleda ca instituția să rămână în picioare”, a susținut deputatul Andrei Dolineaschi.

Șoptică – decizie a PSD fără a se consulta cu PNL

costel sopticaDeputatul liberal din Colegiul Darabani, Costel Șoptică este indignat că astfel de decizii, în defavoarea comunităților locale, se iau de către partenerii de alianță fără a se ține cont sau fără a se consulta și cu cei din PNL. ”Eu am aflat marți seară de această intenție de a se închide Judecătoria de la Darabani și am rămas contrariat. Știam că această problemă s-a rezolvat de prin noiembrie anul trecut. Din păcate PSD a continuat acest demers fără să se consulte cu partenerul de alianță. Nu cred că președintele Florin Țurcanu ar avea vreun amestec în această poveste, așa cum s-a vehiculat. Domnul președinte este un om drept și nu există disensiuni în partid, între președinte și parlamentari. În PNL Botoșani există armonie perfectă”, a declarat ca la plenarele PCR, deputatul Costel Șoptică, dealtfel un parlamentar care vrea mai mult decât i se permite în politică.

Schimbarea la față a primarului de Darabani

ArosoaieCorneliu Aroșoaie, primar al orașului Darabani, s-a schimbat la față când a aflat de decizia CSM. S-a schimbat doar la față, a devenit mai pământiu, că în suflet tot roșu bolșevist a rămas. Cel puțin așa spun mulți dintre cei ce roiesc în jurul său și oricât am încercat să le explicăm că primarul este om cu suflet mare nu am reușit. Ni s-a replicat că nuanța roșie (PCR – URSS) se obținea greu și pe viață. Corneliu Aroșoaie s-a declarat tare mâhnit de ceea ce au auzit urechile sale. ”Sunt tare mâhnit pentru că i-am acuzat pe cei de la PDL că au desființat spitalul, chiar daccă ulterior s-a revenit la decizie. Dar acum observ că colegii mei de partid desființează Judecătoria dar ne cer target și scor la europarlamentare. După o discuție cu domnul Dolineaschi, sper că se va găsi o soluție de mediere, de menținere a instituției. Altfel, perspectivele în zonă sunt sumbre pentru viitoarele alegeri”, a lăcrimat primarul Aroșoaie. În altă ordine de idei, și liderul zonal, Costel Nazare, primar de Concești, și-a propus să meargă la București, împreună cu un grup de aleși locali și oameni cu influență, pentru rezolvarea problemei.

Popescu – sunt metode specifice PCR

Corneliu Popescu, senator PP-DD, ales în colegiul Darabani, nu a mai suportat confortul tăcerii și a pus toate punctele pe i, sau acolo unde le este locul. ” Îmi pare rău că din reprezentant am ajuns să fiu reprezentat în Parlament. Cât despre problema de la Darabani este clar că ăștia profită direct și indirect și fac legea cum vor ei în Parlament. O societate sănătoasă trebuie să aibă școală în fiecare cătun, trebuie să aibă toate instituțiile necesare unei lumi civilizate. Ei desființează Judecătoria Darabani tot pentru satisfacerea clientelei politice, atât la Darabani cât și la Dorohoi. Voi face și eu o interpelare și voi prezenta un memoriu dacă mi se va înmâna de către judecătorii de la Darabani. Dar e greu de crezut  că se va rezolva ceva, pentru că ceea ce fac ei sunt metode specifice Partidului Comunist care nu a murit”, a declarat senatorul PP-DD.

Miki Șpagă – peste 1000 de argumente pentru menținerea Judecătoriei

e511bdc28ff4ad379f78afc2777180ac_11636100_89965700Senatorul Șerban Mihăilescu, alias Miki Șpagă, nu este de acord, în parte cu declarația șefului de partid de la Botoșani și găsește mii de argumente pentru păstrarea Judecătoriei. Cel puțin la nivel declarativ. ” Noi am avut în iunie anul trecut o poziție tranșantă față de raportul CSM, prin care lămurisem acest aspect. Dar ne vom exprima opinia în Parlament când proiectul va fi pus pe ordinea de zi. După nouă luni a apărut aceași problemă și nu este normal. Există peste 1000 de argumente pentru menținerea instituției. Cât privește declarația domnului Dolineaschi, nu sunt de acord cu cerința FMI. Un corp de experți au făcut o expertiză care a ținut cont și de cazuistică și de numărul de dosare și de impactul economic și social. A fost un raport pe care îl consider nereal. Sper ca toți parlamentarii de Botoșani să facă front comun pentru salvarea instituției de la Darabani”, a declarat senatorul PSD, Șerban Mihăilescu.

(Prof. Constantin MOROȘANU & Marian Moroșan)