Vedetă TV, din Botoșani, la două luni după asasinare

Vedetă TV, din Botoșani, la două luni după asasinare

După ce Informatorul de Botoșani și Suceava a relatat povestea neagră a fetei de la Săveni, ucisă și abandonată într-o morgă italiană, deputatul PP-DD Liliana Mincă a formulat o interpelare în Parlament, intitulată ”Morții din frigiderele Europei au rude care vă votează”. Și nu ne-am oprit aici. Convinși că autoritățile locale (Consiliul Județean și Primăria Săveni), precum și autoritățile centrale (Guvern, Președinție, Consulat) se vor ține de cuvânt, adică nu vor face nimic pentru repatrierea corpului fetei, am mediatizat cazul Florentinei Boaru atât în România cât și în țările UE. Din Germania ne-a răspuns o doamnă deosebită care ar fi vrut să sprijine familia de la Săveni – Botoșani să-și aducă fata acasă, dar posibilitățile îi sunt limitate. La scurt timp, vestea bună a venit de la televiziunea ROMIT.TV din Italia. Așa se face că tânăra din Săveni, asasinată în Italia, a devenit vedetă în două țări, la două luni după deces. La 17 iunie, jurnalista Raisa Ambros de la televiziunea româno-italiană Romit.tv ne-a transmis că vor să facă o ediție specială în care să discute despre cazurile morților din Italia, pornind de la cazul Florentina Boaru. ”Vrem să sensibilizăm persoane și sponsori pentru a ajuta familia să aducă în România corpul tinerei. Am contactat unica firmă autorizată să ducă sicrie în România și a acceptat să plătim doar benzina, adică 2500 euro. Dacă reușim să sensibilizăm lumea din Italia, ori se găsesc sponsori, ori sensibilizăm și deschidem un cont ca să se adune această cifră, ar mai fi pregătirea actelor de către o altă firmă care ar costa în jur de 1500 euro. Dar vrem să sensibilizăm primăria de la Rossano să se ocupe ea”, a scris redacției noastre jurnalista Raisa Ambros din Italia.

Astăzi, 22 iunie 2013, tatăl fetei omorâtă în Italia, Costel Boaru ne-a sunat pentru a ne spune că a fost contactat de către televiziunea din Italia și și-a dat acordul pentru a vorbi în emisiune despre cazul fetei lui. Tot astăzi, Costel Boaru ne-a anunțat că a primit un răspuns de la Președinția României în care i se transmite că memoriul său a fost trimis către Ministerul Afacerilor Externe. Precizăm că tatăl fetei a formulat respectivul memoriu cu mult timp în urmă, iar răspunsul survine după interpelarea dură formulată de către deputatul botoșănean Liliana Mincă în Camera Deputaților. Președinția încearcă astfel scoaterea instituției din grupul celor care au tratat cu indiferență românească situația prezentată de către noi.

O altă persoană interesată de soarta familiei din Săveni și care acum încearcă să identifice modalități de a ajuta familia, este avocatul Sorin Gorcea, președinte al unei filiale PP-DD în Italia, originar din Botoșani.

Marți seară, cazul Florentinei Boaru, și nu numai, va fi dezbătut în direct la ROMIT.TV. În cadrul emisiunii vor avea intervenții în direct tatăl fetei abandonată la morga italiană și directorul publicației noastre. Vom reveni cu detalii despre emisiunea difuzată de televiziunea italiană și despre gestul conducerii și angajaților televiziunii de a aduce corpul fetei în România.