Viața i-a pironit în căruț, dar au drepturi ca și noi

Viața i-a pironit în căruț, dar au drepturi ca și noi

Daniela TontschCONTRIBUIE LA REDUCEREA BARIERELOR ARHITECTURALE! În imagine se poate observa intrarea în Facultatea de Științe Politice – SNSPA din București. NU FI INDIFERENT, SEMNEAZĂ PETIȚIA. Puteti semna petitia „Acces egal in spatiul public” si astfel transmiteti autoritatilor ca fiecare om are dreptul sa aiba acces la scoala, la munca, la mijloacele de transport in comun si la informatie. Prin semnarea petitiei, fiecare demonstreaza ca indiferenta nu il caracterizeaza, si arata ca-i pasa si doreste sa aiba conditii egale de accesibilizare. CITESTE MAI DEPARTE

Primul drept incalcat, prin lipsa accesibilizarii, este dreptul de a fi cetatean, membru al comunitatii, egal in drepturi si obligatii cu ceilalti. Lipsa accesibilizarii unitare si continue, cu respectarea normativelor tehnice in vigoare, impiedica orice efort de a face prezente sau vizibile persoanele cu dizabilitati in spatiul public.

ActiveWatch, alaturi de partenerii sai, lanseaza o petitie prin care le solicita autoritatilor respectarea demnitatii umane, implementarea Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati (ratificata in Parlament in 2010), prin crearea unei institutii publice care sa monitorizeze si sa creeze conditii de accesibilizare a mediului fizic (accesibilizarea mijloacelor de transport in comun, a strazilor si a unitatilor publice sau private), a mediului informational si a institutiilor de invatamant pentru toate persoanele cu dizabilitati, in functie de tipul dizabilitatii acestora.

Semneaza online si astfel vom avea toti acces egal in spatiul public!
Completeaza aici: http://www.orasulestitu.ro/accesegal/petitie-online.php

Autor: Daniela Tontsch

Vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Distroficilor Muscular