Vlăstarul celor care au dezvoltat un oraș și au luptat pentru țărani...

Vlăstarul celor care au dezvoltat un oraș și au luptat pentru țărani candidează la Senat

0 467

Bunicii și străbunicii săi au fost cei care au dezvoltat fosta comună Bucecea, actualmente oraș, timp de patru decenii, din 1901 până în 1941. Dimitrie Alexandrescu a fost câteva mandate primar în Bucecea. Au urmat apoi Traian Alexandrescu, Mihai Alexandrescu și Toader Alexandrescu. De străbunicul său, Dimitri e Alexandrescu îl leagă cele mai multe amintiri, consemnate în monografia – istorie a orașului Bucecea scrisă de Iulian Cătălin Nechifor în 2014. În perioada de frământări politice și sociale din 1901 până la ultimul său mandat de primar al Bucecei, Dimitrie Alexandrescu a rămas în memoria vremurilor ca fiind omul care s-a bătut cu regimurile și partidele acelor timpuri pentru soarta țăranilor. Pentru că a ținut partea localnicilor, a celor ce trudeau zi lumină cu propriile palme, prefectura de atunci și instituțiile statului au încercat să-l înlăture pe străbunicul lui Radu din fruntea comunității. Mai ales în preajma anului fierbinte 1907. După o serie de acuzații și procese inventate de puterile vremii, Dimitrie Alexandrescu a fost achitat pentru că forțele politice ale județului de atunci nu se puteau pune cu țărănimea pentru care Dimitrie Alexandrescu a fost un erou.

Strănepotul acestora, Sorin Radu Alexandrescu este acum candidat pentru Senat din partea Partidului Alianța Liberalilor și Democraților, Filiala Județeană Botoșani.bunici-radu-alexandrescu-1

”Sunt la începutul unui drum bine construit, spun asta pentru ca fac parte din echipa Alianței Liberalilor și Democraților, Filiala Județeană Botoșani – ALDE Botoșani.

Am mentori doi oameni, Liliana Mincă și Ștefan Petru Dalcă, care au demonstrat că cei mai importanți colaboratori sunt oamenii care le-au dat votul de încredere, că problemele lor au fost transformate în inițiative legislative, rezolvând astfel nu numai problemele botoșănenilor, ci ale multor români.

Liliana Mincă și Ștefan Petru Dalcă au inițiat proiecte legislative care au vizat stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii dezavantajate, prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, sprijin pentru vârsnici, creșterea calității vieții copiilor și adulților cu dizabilităţi, alocaţia de stat pentru copii.

Sunt un politician tânăr, știu că sunt încă multe legi care au nevoie de îmbunătățiri și este la fel de multă nevoie să creem legi noi, care să fie puse în aplicare.

De peste 10 ani sunt antreprenor, cunosc independența financiară. Am în plan o serie de acțiuni legislative, menite să atragă tinerii în domeniul atreprenoriatului. Este nevoie de ei, sunt o importantă piesă în motorulbunici-radu-alexandrescu-2 dezvoltării economiei. Tinerii români, atât de exploatați în străinătate, trebuie să poată oferi locuri de muncă și să poată munci la noi acasă. Sunt un militant pentru antreprenoriat, iar acest obiectiv îmi ocupă mult din sfera de preocupări”, afirmă Sorin Radu Alexandrescu.

Tânărul candidat pentru Senat, Sorin Radu Alexandrescu, are 35 de ani și este absolvent al Facultății de Științe Economice și Administrație Publică, din cadrul Universității Ștefan cel Mare, specializarea Științe administrative.

bunici-radu-alexandrescu-3

Vbunici-radu-alexandrescu-4lăstarul celor care au dezvoltat un oraș și au luptat pentru țărani candidează la Senat