WOW EXCLUSIV Cum a devenit județul ALDE

WOW EXCLUSIV Cum a devenit județul ALDE

Mai sunt trei zile până când botoșănenii își vor putea semna certificatul de renaștere socială și economică. Sau, dimpotrivă, aceași botoșăneni, dacă vor vota iar orbește, își vor pune semnătura pe firmanul continuării cu încă patru ani a sărăciei și deznădejdii județene. La alegerile locale fiecare a votat cum a știut, cu capul, cu inima sau la recomandarea vardiștilor politici locali. Acum, botoșănenii trebuie să aleagă cine sunt cei care vor umple sau vor murdări filele de istorie pentru următorii patru ani.

Soroșiștii, securiștii, penalii și oportuniștii se tem că botoșănenii vor vota cu ALDE Mincă și Clipa

În condițiile în care alegătorul poate să aleagă altceva, după ce a cântărit bine ofertele electorale, în condițiile în care s-au săturat de unele partide, istorice sau nu, în condițiile în care au apărut partide hienă care au drept scop furarea votului botoșăneanului, iar în spatele vorbelor mieroase sau a promisiunilor de îmbrăcare în aur a botoșănenilor se ascund securiști, urmași de ai lor, soroșiști, penali și extra-penali și toate categoriile de juvine politice, botoșănenii au acum o șansă. De peste o lună de zile, muribundul ALDE Botoșani de astă vară a devenit alternativa pentru următorii patru ani. Și asta de când deputatul Liliana Mincă a preluat și frâiele și trăsura organizației județene, cu acte în regulă, transformând troșcoleta de dinainte într-un adevărat car politic alegoric. Și, colac peste pupăza frustrărilor unora, nu doar de la fostul ALDE, au mai venit intempestiv și alegerile parlamentare, dublând munca noului staff al ALDE Botoșani. Și rezultatele deja se văd în județ.

Norocul deputatei Mincă poartă numele ECHIPĂ

Nici nu se putea altfel, după o lună în care ziua pare să fi avut mai mult decât 24 de ore pentru ca echipa Lilianaei Mincă să străbată județul prin cătune care există dar despre care mulți politicieni locali nici nu aucalarasi auzit. Norocul liderei liberal democraților botoșăneni este aproape kilometric, dacă ar fi să-i dăm un nume și o dimensiune. Probabil că ursitoarele care se ocupă de renașterile politice au încurcat toate prafurile magice. Că doar așa se explică ce s-a întâmplat la ALDE Botoșani în mai puțin de 2 luni. Dar, cum spuneam, norocul Lilianei Mincă la ALDE Botoșani are un singur nume: Margareta Clipa, Ștefan Petru Dalca, Gheorghe Fedor, Georgeta Vătui, Radu Alexandrescu, Mihai Pavel, Cătălin Lovin, Constantin Ursan, Marinela Plămadă, Ioan Nechifor, Diana Țapu. Și lor li s-au adăugat și alții și continuă să vină alături de Liliana Mincă și Margareta Clipa pentru a face echipă.

Cei mulți și necăjiți, pensionarii, fermierii, familiile cu venituri mici au CANDIDATELE LOR

Cum nu există pădure fără uscături, nici politica locală nu face excepție. Mulți și-au făcut o obișnuință din a discredita politicienii care au priză la public. Alții au devenit atât de obsedați încât mai des decât spun ”Bună ziua” denigrează și mint cu nerușinare. Și Liliana Mincă nu a scăpat de un astfel de tratament. Mai ales în ultimii doi ani, când momentul realegerii parlamentarilor județeni se apropia. Teama de a nu pierde voturi 15107218_930496633750134_4199187345510355049_nprin deșteptarea populației îi determină pe unii să apeleze la cele mai ipocrite și găunoase metode de luptă politică. Și se amăgesc, singuri sau între ei, că Liliana Mincă nu mai este la fel de iubită în județul Botoșani. Și greșesc. Enorm. Și vor vedea adevărul crunt pentru ei peste câteva zile. Pentru că, fără a trimite comunicate de presă, fără a anunța pe cineva, fără a se lăuda, deputatul Liliana Mincă a fost permanent în județ, în cei patru ani de mandat. Aproape în fiecare lună, uneori și de câte două ori, singură sau însoțită de membrii cabinetului parlamentar sau de colegi din București ori din familie, sau doar apropiați sufletului ei, au fost la familiile nevoiașe, la părinții cu mulți copii, la bătrânii uitați uneori nu doar de autorități, la micii fermieri din satele botoșănene. Și arareori a fost cu mâna goală. Și nu le-a dus calendare sau flyere. Nefiind campanie, nu avea nevoie de așa ceva. Nici ea, nici botoșănenii. Și dincolo de toate acestea,  a stricat tradiția politicienilor locali de a promite în campanie și a uita apoi de electorat timp de patru ani.

Atac la GOLANIADA politică și lupte la baionetă pentru cei care vor un trai mai bun

S-a luptat la scenă deschisă, cu toate guvernele, cu toți politicienii care ar fi avut puterea să schimbe soarta județului Botoșani. A strigat și scriptic și de la tribuna Camerei Deputaților că milioane de români încearcă să le reamintească guvernanților ceea ce aceștia jurau cu mâna pe inimă în campanie, că resursele României nu sunt pentru plocoane sau practici comisionare și că această țară nu este de vânzare. ” Ascultaţi strigătul naţiunii, stimaţi guvernanţi! Nu vă obligă nimeni să fiţi asasinii morali ai istoriei acestui neam şi nici geambaşi ai unor resurse care nu vă aparţin”, a fost una dintre intervențiile dure ale deputatului Liliana Mincă în Parlament. Tot ea a înfierat Golaniada politică din România prin care populația este înrobită, manipulată, folosită și abandonată. ” În timp ce aleşii poporului muncesc fără odihnă pentru identificarea şi implementarea de scenarii care să aducă foloase materiale anumitor grupuri de interese mai puţin ortodoxe, zeci de milioane de români trăiesc de azi pe mâine. În vreme ce noi facem sau ne prefacem în Parlament că urzim pachete legislative menite să dinamizeze democraţia în România, cei mai mulţi români au rămas fără locuri de muncă, nu mai au surse de venit şi sunt obligaţi să traverseze toate stările catastrofale ale degradării umane. Realitatea este că instituţiile din România par să fi creat şi se străduiesc să menţină mecanismele prin care 15078642_930496620416802_8000596961161238302_npopulaţia să recunoască şi să accepte că birurile se însuşesc şi se plătesc până la ultima suflare. Sclavagismul democratic tinde să devină o formă de guvernare”, sunt alte cuvinte aparținând deputatului Liliana Mincă, vorbe cu care i-a lovit greu pe călăii țării și ai județului Botoșani.

Realitatea din spatele investițiilor botoșănene

Dar Liliana Mincă nu a fost doar gardianul normalității în Parlament sau în Guvern. A scris sute de pagini și a strigat și cerut în fața tuturor parlamentarilor sau miniștrilor memorii sau amendamente prin care a cerut bani pentru cătunele județului. Când parlamentarii actuali de prin celelalte județe încă nu știau bine ce număr de cartelă au sau care le este scaunul în cele două camere ale Parlamentului, Liliana Mincă deja cerea bani pentru județ. Chiar dacă acum mulți politicieni se laudă că au cerut, că au făcut, că s-au zbătut. Uneori, politiceni de la mai multe partide se laudă că fiecare a făcut același lucru. Iar când alți parlamentari, care cer voturile botoșănenilor și acum, abia au înțeles mecanismul jalbei la Parlament, Liliana Mincă deja ceruse finanțări bugetare pentru investiții în localități precum Manoleasa, Rădăuți Prut, Santa Mare, Dângeni, Trușești sau 15178123_930496640416800_3466900047638111020_nCopălău. S-a zbătut pentru pensionari, pentru micii întreprinzători, pentru agricultori, pentru elevi și cadre didactice, pentru artiști și meșteșugari, pentru copii, tineri și vârstnici. Iar pentru peste 35000 de bolnavi cu distrofie musculară din țară a fost buturuga mică din Parlament care l-a determinat pe fostul ministru al Sănătății să recunoască public incapacitatea de până atunci a ministerului și nevoia urgentă de măsuri pozitive pentru persoanele cu dizabilități. Acestea sunt doar câteva dintre capitolele activității de parlamentar, de până acum, a deputatului Liliana Mincă. Și nu sunt vorbe scrijelite jurnalistic, la comandă politică, în campanie electorală. Oricând pot fi probate.

JUDEȚUL votează ALDE

Dar am observat o debusolare în comunele județului. Lumea nu mai știe cu cine trebuie sau e bine să voteze la 11 decembrie. Acum au alternativa ALDE, atât la Senat cât și la Camera Deputaților. Iar care nu au cunoscut până acum oamenii din preajma Lilianei Mincă și a Margaretei Clipa, sau chiar pe ele, au avut ocazia în ultima lună. Echipa de campanie a ALDE Botoșani a ajuns în toate localitățile județului. În unele chiar și de câte 2-3 sau 4 ori. Iar bucuria botoșănenilor de a avea posibilitatea să voteze oameni ca ei, care se zbat pentru ei fără a umbla cu cioara vopsită pe post de papagal se observă și din fotografiile pe care le redăm mai jos. Prin urmare, 11 decembrie are doar două variante. Fie botoșănenii vor îndrăzni mai mult și vor vota pe cei care chiar sunt solidari cu ei, fie nu va mai conta.

WOW EXCLUSIV Cum a devenit județul ALDE

 

dscn6530gorbanesti1 liliana-minca-rachiti-18-nov-2016 hanesti dangeni