Zâna jucăriilor la granița Europei

Zâna jucăriilor la granița Europei

De Ziua Copilului, sâmbătă, 1 iunie, bucuria copiilor din trei localități a avut un nume: Liliana Mincă. 500 de copii, din trei localități uitate de timp și autorități, pe malul Prutului, la granița Europei, au primit dulciuri și jucării dăruite de către deputatul PP-DD Liliana Mincă. La Zahoreni, în comuna Manoleasa, localitatea copilăriei deputatului Liliana Mincă, circa 200 de copii s-au bucurat de ursuleții primiți în dar, au dansat și s-au bucurat cu deputatul Liliana Mincă, pe care au numit-o ”zâna jucăriilor”. Și, pentru ca și părinții să împărtășească bucuria copiilor, cunoscuții interpreți de muzică populară Alexandru Recolciuc și Margareta Clipa (referent la Cabinetul parlamentar al deputatului Liliana Mincă) au făcut să răsune satul de acorduri dragi localnicilor.

”În campania electorală am promis că voi face ceva pentru acești copii. Și, deși a trecut puțin timp de când sunt deputat, să știți că m-am străduit să fac tot ce pot pentru dumneavoastră. PP-DD a fost primul partid, pentru prima dată intrat în Parlament, care a depus o lege pentru majorarea alocației copiilor. Acum să vedem dacă cei care au fost aleși cu 70% din sufragii aprobă legea PP-DD, semnată și de către deputatul Liliana Mincă. Am cerut majorarea alocației pentru copii, de la 42 de ron la 200 de ron. Și așteptăm aprobarea acestei legi! Au spus că nu sunt bani. Bani sunt pentru salarii nesimțite, dar pentru copii nu sunt… Sau pentru persoanele cu dizabilități, sau pentru pensionari. Sper să fie bani și să voteze legea propusă de noi, de PP-DD. Îmi aduc aminte că aici, la Zahoreni, a venit domnul Măzăreanu și mi-a spus să fac ceva pentru acești copii, pentru că am fost la fel ca ei. Și am cerut majorarea alocațiilor. Drumuri nu pot să fac, curent electric nu pot să vă dau, pentru că nu sunt primar. Primarii fac aceste lucruri. Un deputat poate să facă legi. Ceea ce am reușit să fac, împreună cu colegii de la PP-DD. Eu voi continua să fiu vocea dumneavoastră în Parlamentul României”, le-a spus deputatul Liliana Mincă locuitorilor din Zahoreni. Tot de Ziua Copilului, la Zahoreni, deputatul Liliana Mincă a mai botezat un copil. Micuța Giorgiana – Giulia a primit încreștinarea la biserica din sat, în timp ce sute de copii o așteptau pe Liliana Mincă la căminul cultural.

                În aceeași zi, deputatul Liliana Mincă a mers și în localitatea Bodeasa din Săveni. Aici, alți copii s-au bucurat de dulciuri, baloane și jucării, oferite de deputatul Liliana  Mincă în fața bisericii, Dumnezeu fiind martor la bucuria adusă pe chipurile copiilor, de ziua lor. Mirați că un parlamentar a venit la ei în sat, copiii au petrecut-o pe Liliana Mincă până la ieșirea din localitate. Din poartă în poartă, deputatul Liliana Mincă a oferit daruri și copiilor mai mici rămași acasă și a discutat cu localnicii despre problemele lor. În localitatea în care tezicul încă mai este principala sursă de încălzire, gospodarii au primit cu inimile deschise vizita deputatului PP-DD.

Spre seară, în orașul Săveni, alte zeci de copii au primit jucării și dulciuri, pietonalul orașului răsunând de bucuria copiilor. Deputatul Liliana Mincă a mers cu daruri inclusiv în locuințele săvinenilor despre care știa că au copii mulți.